Wat we niet mogen zien: Bulgaren demonstreren massaal tegen de EU en de NAVO

Wat we niet mogen zien: Bulgaren demonstreren massaal tegen de EU en de NAVO

Wederom iets wat niet zichtbaar is geweest op de reguliere media-kanalen: op 11 mei 2022 vond een grote demonstratie in Bulgarije plaats. Bulgaren demonstreerden hier tegen de EU en de NAVO. Sommige demonstranten probeerden de Oekraïense vlag van het stadhuis van Sofia te verwijderen.

Met Bulgaarse vlaggen in de hand riepen de deelnemers anti-overheidsleuzen waarmee ze het kabinet ervan beschuldigden zich meer zorgen te maken over Oekraïne, dan dat zij zich om hun eigen burgers bekommert.

De organisatoren drongen erop aan dat Bulgarije als bemiddelaar zou moeten optreden, in plaats van één kant te bewapenen en zo het conflict aan te wakkeren. Tijdens de demonstratie riepen zij dat de regering zou moeten aftreden en de weg vrij moet maken voor nieuwe verkiezingen die hun partij in staat zouden stellen Bulgarije te regeren “in overeenstemming met de nationale belangen”.

Later marcheerden de demonstranten naar de nabijgelegen gemeente Sofia, waar ze slaags raakten met de politie toen ze probeerden een Oekraïense vlag uit het gebouw te verwijderen.

Bulgarije, dat tijdens de Sovjettijd een van de nauwste bondgenoten van Moskou was, is nu een NAVO- en EU-lidstaat. Traditionele banden met Rusland, gebaseerd op een gemeenschappelijke religie en cultureel erfgoed, worden volgens de demonstranten geschaad.

Zie hieronder de beelden die we niet mogen zien, want stel je voor dat het lijkt alsof er ook een groep mensen tégen de EU of NAVO is..

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.