Watersituatie aan het Gardameer: Experts corrigeren klimaatpropaganda

Watersituatie aan het Gardameer: Experts corrigeren klimaatpropaganda

  • 01/05/2023

Klimaatideologen slaan alarm: ook het beroemde Gardameer zou op grond van de klimaatverandering in groot gevaar zijn. De meer-deskundigen ter plaatse zijn echter geïrriteerd over verschillende berichtgevingen in de Duitstalige media. De realiteit ziet er heel anders uit.

Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en ook een extreem populair vakantiedoel. Met zijn oppervlakte van bijna 370 km² biedt het talrijke vakantiebestemmingen. De betekenis van het meer voor de regio is enorm en quasi het levenselixer voor de mensen daar. Daarom is de bescherming van het meer sinds oudsher een hoogste gebod.

Experts geïrriteerd

De waterstand en de kwaliteit van het water worden regelmatig gecontroleerd en door experts geobserveerd en onderzocht. Zo ook op dit moment. De meer-deskundigen ter plaatse zijn nu echter geïrriteerd over verschillende berichtgevingen in de Duitstalige media.

De krantenkoppen over de waterschaarste en dramatische beelden daarover stuiten bij de wetenschappers, agrarische organisaties en hoteliers op onbegrip, want de realiteit ter plaatse ziet er heel anders uit.

Wordt er misschien met opzet foute informatie verbreid?

Een bewoner aan het Gardameer daarover: “Nou, ik kon uit de omgeving, we hadden inderdaad minder sneeuw en minder regen in de winter, daarom is de waterspiegel iets lager, meer niet. En we verheugen ons op de regen! Ik heb vreselijke berichten in de Duitse media gelezen en kon niet stoppen met lachen. Wordt er misschien met opzet foute informatie verbreid?“

En een Oostenrijker vult aan: “Absoluut interessante documentaire. Inderdaad heb ik vreselijke berichten in de Oostenrijkse krant “Standard” gelezen. En ik heb me al zorgen gemaakt… Nu ben ik gerustgesteld. De massamedia moeten inderdaad met de nodige voorzichtigheid genoten worden! Hartelijk dank voor de video. Nu ben ik gewaarschuwd wanneer er weer vreselijke nieuwsberichten m.b.t. extreme weersomstandigheden in de media rondgaan.”

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.