‘Wél aan tafel: Koningin Maxima. Niet aan tafel: volksvertegenwoordigers lidstaten.’

‘Wél aan tafel: Koningin Maxima. Niet aan tafel: volksvertegenwoordigers lidstaten.’

‘Wél aan tafel: Koningin Maxima, ECB, Eurocommissarissen én multinationals. Niet aan tafel: volksvertegenwoordigers uit lidstaten.’ Waar heeft Mahir Alkaya, Tweede Kamerlid voor de SP, het over? De introductie van de digitale euro.

Golddigger

Volg het twitterbericht van Alkaya. Hij legt zelf een en ander uit in zijn thread over de digitale euro. Zoals: ‘Digitale euro zal worden ontwikkeld, uitgegeven en beheerd door de centrale bank, dus de overheid. Dat is nieuw. Nu doen commerciële banken dit.

Het regent commentaren. Zoals deze: ‘Wat een bizarre ontwikkeling is dit. Sinds wanneer mag een koningin politiek bedrijven? Is hier nog iets tegen te doen?’ Koningin Maxima is niet populair, blijkt ook uit dit bericht: ‘Waarom zit die Argentijnse golddigger daar weer bij? Wie heeft haar verkozen?

Burgers

Is de digitale euro een gevaar voor de Europese burger? Niet voor de ‘gewone’ man, dat staat vast…’ Er is al het nodige gepubliceerd over de risico’s van digitaal geld maar de boodschap komt blijkbaar niet aan bij het grote publiek.. Nog steeds heeft men (onterecht) teveel vertrouwen in de overheid.

Jeroen Verbeek schrijft: ‘Nee, die volksvertegenwoordigers zijn het klimaat aan het redden en geven ons geld zonder ruggespraak uit. Er is niemand geïnteresseerd in hoe geld gedistribueerd moet worden in de maatschappij. Dat geeft de arrogantie aan, waarmee dit alles geïmplementeerd lijkt te worden.

Nee zeggen

‘Is hier nog iets tegen te doen?’, vragen velen op Twitter zich af. Een gebruiker verwijst naar een recente post van financieel journalist Arno Wellens. ‘Arno Wellens nodigt iedereen uit om op 23 november naar de 2e kamer te komen, ze gaan dan debatteren over CBDC (digitaal geld). Wees erbij zodat dit WEF kabinet weet dat de Nederlandse burgers het niet willen! NO social krediet systeem!’

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.