WHO: coronavaccin kan gehoorproblemen veroorzaken

WHO: coronavaccin kan gehoorproblemen veroorzaken

Door een succesvolle campagne van overheden in samenwerking met media, farmaceutische bedrijven en supranationale instituten zoals de World Health Organization (WHO), hebben veel mensen zich laten inspuiten met een ‘veilig en effectief’ vaccin. Steeds meer bijwerkingen komen echter aan het licht. In de laatste nieuwsbrief van ‘WHO Pharmaceuticals’ worden gehoorproblemen gemeld.

Gehoorproblemen (zie pagina 18 van het rapport) komen op verschillende manieren tot uiting: gehoorverlies, doofheid (aan een of beide oren) en tinnitus (de piep in het oor die mensen tot waanzin kan drijven). Eerder meldde de WHO al dat het Janssen-vaccin kan leiden tot gehoorproblemen, maar nu wordt Pfizer/BioNTech als grootste veroorzaker aangemerkt. Volgens het nieuwste rapport is het verantwoordelijk voor ongeveer 80 procent van de gevallen.

Signalen

De WHO spreekt in haar laatste nieuwsbrief van maart dit jaar met nadruk niet van gehoorproblemen als officiële bijwerking maar van een Signaal: ‘gerapporteerde informatie over een mogelijk causaal verband tussen een bijwerking en een medicijn. Het verband is niet eerder gedetecteerd of nog onvolledig gedocumenteerd. Normaal gesproken is meer dan een melding noodzakelijk om te spreken van een signaal, afhankelijk van het karakter en de kwaliteit van informatie. Een signaal is een hypothese die wordt samengesteld met data en informatie, en het is belangrijk vast te stellen dat een signaal niet alleen onzeker maar ook voorbarig is.’

Naar aanleiding van de tekst hierboven zal de een zeggen dat de WHO nauwkeurigheid boven alles stelt en onnodige paniek wil voorkomen. Een ander meent dat de WHO een wel erg voorzichtig onderscheid hanteert tussen bijwerking en signaal, en zo als het ware tijd koopt: vertrouwen komt immers te voet en gaat te paard. Het zal niet voor het eerst zijn dat gevoelige informatie rond de vaccins met vertraging wordt erkend als serieuze en onomstotelijke bijwerking.

Aan het licht

Kritische epidemiologen, virologen en andere (medische) specialisten hebben ruim twee jaar lang melding gemaakt van bijwerkingen van de corona-injecties. Door een succesvolle voorlichtingscampagne ten behoeve van een hoge vaccinatiegraad hebben ze echter nauwelijks de ruimte gekregen om hun boodschap over te brengen. De promotie van ‘veilige en effectieve vaccinaties’ is langdurig, veelzijdig en intensief geweest: van vaccinpromotie op Sesamstraat tot vaccinatiebusjes in de wijk, en van mondkapjes op straat tot een bombardement van besmettingscijfers en vermeende corona-overlijdens.

Desondanks wordt er steeds meer bekend over de nadelen van de coronavaccins die werden en worden ingezet. WOB-verzoeken brengen steeds meer boven water. In de Verenigde Staten betekende dat niet alleen dat bekend werd dat de CDC, de Amerikaanse RIVM, mensen ‘voor hun eigen bestwil’ informatie onthield. Het zorgde er ook voor dat er plotseling toch nog een lijst van 38 pagina’s met bijwerkingen van het Pfizer-vaccin boven water kwam. Het bevatte maar liefst 1.291 nadelige bijwerkingen van de injectie. In Nederland spitten mensen zoals Cees, Aukema en Van der Vegt momenteel overheidsdocumenten door om zicht te krijgen op de route die data, instructies en notulen rond de nieuwste farmaceutische producten hebben afgelegd. Erik Boomsma duikt regelmatig in de databases en doet op die manier opmerkelijke ontdekkingen.

Op die manier wordt ‘een veilig en effectief medicijn’ ‘met de kennis van nu’ steeds minder betrouwbaar. De onthullingen zijn schadelijk voor het vertrouwen in de overheid, de media en de farmaceutische industrie. Doordat ‘het slechte nieuws’ echter niet direct op de voorpagina’s van kranten staat, worden die klappen vooralsnog redelijk opgevangen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.