WHO implementeert via heimelijke omweg vaccinatiepaspoort door samenwerking met Big Tech

WHO implementeert via heimelijke omweg vaccinatiepaspoort door samenwerking met Big Tech

Techgiganten en de Amerikaanse overheid werken samen aan “SMART Health Cards” en het gebruik ervan verspreidt zich over de VS, -en misschien wel de hele wereld.

Landen over de hele wereld schaffen hun Covid-maatregelen, mondkapjes en sociale afstandsregels volledig af. Hiermee lijkt Covid voorbij te zijn en lijkt men de strijd om vrijheid te hebben gewonnen, toch?

Nou, niet precies. Waar het pandemienarratief vervaagt en corona lijkt uit te sterven, zijn vaccinpaspoorten nog springlevend.

Deze week, terwijl de ogen van de wereld gericht zijn op Oekraïne en de volgende propagandagolf, lanceert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een initiatief om een ​​”vertrouwensnetwerk” te creëren voor vaccinatie en internationaal reizen. In een rapport dat vorige week in Politico werd gepubliceerd staat het volgende:

“WHO maakt stappen betreffende een internationaal ‘vaccinatiepaspoort.’”

Het artikel citeert Brian Anderson, mede-oprichter van het Vaccination Credential Initiative (VCI), dat zichzelf omschrijft als:

‘Een vrijwillige coalitie van openbare en particuliere organisaties die zich inzetten om individuen toegang te geven tot verifieerbare klinische informatie, waaronder een betrouwbare en verifieerbare kopie van hun vaccinatiegegevens in digitale of papieren vorm met behulp van open, interoperabele normen.’

Ze zijn, om de glans van het PR-bureau van deze uitdrukking te verwijderen, een gezamenlijk project van het bedrijfsleven en de overheid dat onderzoek doet naar en het promoten van digitale medische identificatiepapieren.

Kortom: vaccinatiepaspoorten.

De VCI bestaat sinds januari 2021 en de lijst van “leden” is zeer onthullend, zo zijn Google, Amazon, tientallen verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen, “bio-beveiligingsbedrijven” en schijnbaar elke grote universiteit in de VS lid.

Het wordt geleid door een bestuursgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van Apple, Microsoft, de MAYO Clinic en de MITRE Corporation. MITRE is een door de overheid gefinancierde onderzoeksorganisatie die miljarden dollars kost.

Anderson – die een medewerker was van MITRE voordat hij de VCI oprichtte – vertelt Politico dat het huidige systeem van internationale reis- en vaccinregistraties ‘stukje bij beetje, niet gecoördineerd en van natie tot natie wordt gedaan.’ “Het kan een echte uitdaging zijn.”

De besprekingen over een internationaal “pandemisch verdrag” begonnen op 1 maart 2022 in Genève en elke eventuele overeenkomst zal ongetwijfeld besluiten bevatten over de kwestie van internationale vaccincertificering. Als de VCI erbij betrokken is – en met hun ‘geldschieters’ zullen ze dat ongetwijfeld zijn – zal elk internationaal systeem waarschijnlijk gebaseerd zijn op hun SMART Health Cards-systeem.

SMART Cards in de VS – Een heimelijk federaal vaccinatiepaspoort

De SMART Health Cards van VCI zijn de dominante technologie in het opkomende gebied van biosurveillance en “inoculatiecertificering”. Ze zijn al geïmplementeerd door 25 verschillende Amerikaanse staten, plus Puerto Rico en DC, en zijn daarmee de facto het nationale paspoort van de VS geworden.

In een artikel van Forbes (dat niet veel meer is dan een advertentie) staat:

‘Hoewel de regering van de Verenigde Staten geen federale digitale vaccinatiepas heeft afgegeven, is er toch een nationale norm ontstaan.’

Ze gebruiken het woord ‘ontstaan’ alsof het een natuurlijk, organisch proces is. Maar dat is het niet.

De Amerikaanse regering heeft, in tegenstelling tot veel Europese landen, geen eigen officieel vaccinpaspoort afgegeven, wetende dat een dergelijke stap het meer libertair neigende Amerikaanse publiek zou afschrikken, om nog maar te zwijgen over de kwestie van staats- versus federale wetgeving.

Met de SMART-kaarten kunnen ze dit probleem omzeilen. Ze worden alleen door elke staat afzonderlijk geïmplementeerd via overeenkomsten met VCI, dat technisch gezien een particuliere entiteit is. Omdat de SMART-kaarten echter indirect worden gefinancierd door de Amerikaanse overheid, maakt hun implementatie in elke staat ze tot een nationale standaard, behalve in naam.

Het Politico-artikel herhaalt de bewering dat de VS geen nationaal systeem heeft, en voegt eraan toe dat de VS ook geen federale vaccindatabase heeft:

‘De Biden-administratie heeft gezegd dat het geen digitale inloggegevens zou verstrekken en geen normen heeft uitgerold voor vaccinreferenties die het zou uitgeven. Dat de VS geen nationale inentingsdatabase hebben, compliceert de situatie .’

De verborgen propagandaboodschap hier onderstreept wat de regering niet heeft en niet weet. De suggestie is dat het SMART-systeem volledig los staat van de overheid, dat het een privébedrijf is dat uw medische dossiers nooit met de staat zou delen. De vraag is of dit de waarheid is, en wie dit zal geloven.

SMART Health Cards worden beheerd door VCI, dat is gemaakt door de MITRE Corporation, dat wordt gefinancierd door de regering van de Verenigde Staten.

Als u SMART toegang geeft tot uw medische dossiers, is het zeer waarschijnlijk dat de Amerikaanse overheid en haar instanties deze in handen zullen krijgen. Ze hebben misschien geen eigen database, maar ze zullen toegang krijgen tot de database van MITRE, wanneer en als ze die achten ‘nodig’ hebben. Hetzelfde geldt voor Apple, Amazon, Google en Microsoft.

Dit laat zien hoe publiek-private samenwerkingen in perfecte symbiose werken. Bedrijfsreuzen dienen als front voor overheidsprogramma’s en in ruil daarvoor krijgen ze een groot deel van de winst, ‘bailouts’ als ze nodig zijn, en regelgevende “hervormingen” die hun kleinere concurrenten verlammen.

Sociale media

Quasi-monopoliën zoals Facebook en Twitter verzamelen gegevens voor de overheid en censureren iedereen die hen wordt opgedragen, waarna ze worden beloond met “regulering” die hen nauwelijks schaadt, terwijl ze zich richten op kleinere bedrijven zoals Gab, Parler of Telegram.

De SMART Health Cards vallen duidelijk in dit model.

Microsoft, Google et al. nemen overheidsgeld aan om de technologie voor de kaarten te helpen creëren, ze voeren vervolgens het programma uit, verzamelen en slaan de gegevens op en stellen deze beschikbaar aan de overheid wanneer daar om gevraagd wordt. Hierdoor kan de federale overheid “naar waarheid” beweren dat ze geen federaal paspoortsysteem implementeert, OF geen vaccinatiedatabase bijhoudt, terwijl ze technische giganten uitbesteden om het voor hen te doen.

Dit systeem van achterdeur-overheidssurveillance verspreidt zich al over de VS -en de rest van de wereld, en het ziet ernaar uit dat het ook een rol zal spelen in een toekomstig “pandemisch verdrag”.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.