WHO maskeert Amerikaanse biolabs in Oekraïne

WHO maskeert Amerikaanse biolabs in Oekraïne

Vier jaar geleden werd de onafhankelijke journalist Dilyana Gaytandzhieva uit het Europees Parlement gezet wegens confrontatie met de Amerikaanse adjunct-secretaris van Volksgezondheid. Dit betrof een conflict over de Pentagon gefinancierde biolabs die zich in 25 landen over de hele wereld bevinden. Ze werd destijds door de Amerikaanse media bestempeld als verspreider van “nepnieuws”. Yet here we are..

Het Amerikaanse leger produceert regelmatig dodelijke virussen, bacteriën en toxines in directe schending met het VN-Verdrag inzake het verbod op biologische wapens. Honderdduizenden onwetende mensen worden systematisch blootgesteld aan gevaarlijke ziekteverwekkers en andere ongeneeslijke ziekten. Wetenschappers op het gebied van biologische oorlogsvoering die diplomatieke dekking gebruiken, testen door de mens gemaakte virussen in biolaboratoria van het Pentagon in 25 verschillende landen. Deze Amerikaanse biolaboratoria worden gefinancierd door het Defense Threat Reduction Agency (DTRA) in het kader van een militair programma van $2,1 miljard – Cooperative Biological Engagement Program (CBEP), en zijn gevestigd in voormalige Sovjet-Unie-landen zoals Oekraïne, Georgië, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Afrika.

Dilyana Gaytandzhieva’s onderzoek

Dilyana Gaytandzhieva is een Bulgaarse onderzoeksjournalist en correspondent voor het Midden-Oosten. In de afgelopen twee jaar heeft ze een reeks onthullende rapporten gepubliceerd over wapensmokkel naar terroristen in Syrië op 350 diplomatieke vluchten. Het afgelopen jaar kwam ze onder druk te staan ​​van de Bulgaarse National Security Agency en nadat ze weigerde haar bronnen vrij te geven, werd ze zonder uitleg ontslagen bij de Bulgaarse krant Trud Daily. Desondanks zet Dilyana haar onderzoek voort.

Haar onderzoek geeft een overzicht van de macht van het Pentagon in de ontwikkeling van biologische wapens. Zie onderstaande video voor haar bevindingen en de bewijzen ter ondersteuning van haar beweringen over de Amerikaanse biolabs.

WHO adviseert Oekraïne om ‘gezondheidslaboratoria’ te vernietigen: wissen van bewijs?

De Wereldgezondheidsorganisatie kwam gisteren naar buiten met een advies aan Oekraïne om zeer gevaarlijke ziekteverwekkers die zich in de volksgezondheidslaboratoria van het land bevinden ’te vernietigen’, om zo “mogelijke ontsnappingen” die ziekten onder de bevolking zouden verspreiden te voorkomen, aldus Reuters.

In het artikel van Reuters staat staat als onderdeel van dit advies de volgende verklaring: ‘Biosecurity-experts zeggen dat de troepenbeweging van Rusland naar Oekraïne en de bombardementen op zijn steden het risico op ontsnapping van ziekteverwekkende ziekteverwekkers hebben vergroot, mocht een van deze faciliteiten beschadigd raken.’

Samenwerking WHO en Oekraïense laboratoria

In hetzelfde artikel van Reuters staat ook het volgende:

‘Net als veel andere landen heeft Oekraïne volksgezondheidslaboratoria die onderzoeken hoe de dreiging van gevaarlijke ziekten, die zowel dieren als mensen treffen, waaronder meest recentelijk COVID-19, kan worden verminderd. De laboratoria hebben steun gekregen van de Verenigde Staten, de Europese Unie en de WHO.’

In antwoord op vragen van Reuters over haar werk met Oekraïne voorafgaand aan en tijdens de Russische invasie, zei de WHO in een e-mail dat het al meerdere jaren samenwerkt met Oekraïense volksgezondheidslaboratoria, om zo ‘veiligheidspraktijken’ te promoten die helpen voorkomen dat “per ongeluk of opzettelijk ziekteverwekkers ontsnappen”.

“Als onderdeel van dit werk heeft de WHO het ministerie van Volksgezondheid in Oekraïne en andere verantwoordelijke instanties sterk aanbevolen om zeer gevaarlijke ziekteverwekkers te vernietigen om mogelijke ‘lekkages’ te voorkomen”, aldus de WHO, -een agentschap van de Verenigde Naties.

Bovenstaand advies lijkt een verkapt excuus te zijn om bewijs van de Amerikaanse biolaboratoria, die zij zelf ‘volksgezondheidslaboratoria’ noemen, te wissen.

Media noemen Amerikaanse biolabs ‘Complottheorie’ -komen vervolgens met eigen complottheorie

Een artikel van De Telegraaf kent de volgende kop: ‘Dit is waarom Russen wijzen naar complot over geheime biolabs VS’. In de inleiding van het artikel lezen we vervolgens dat beweringen over biologische wapens ‘alarmerende beschuldigen’ van Rusland en China zijn. Deze ‘uit de hand gelopen complottherie’ zou volgens het artikel een manier voor de Russen kunnen zijn om hun eigen acties goed te praten. Als bron voor deze bewering staat er: ‘zeggen experts’ (wie?). Vervolgens wordt Wobke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken, bij de zaak betrokken. Er staat: ‘Ook minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken is bezorgd. Gevreesd wordt dat de Russen naar een excuus zoeken om zelf chemische of biologische wapens in te zetten, met alle catastrofale gevolgen van dien.’

Waar Amerikaanse biolabs dus als complottheorie afgedaan worden, komt het artikel van de Telegraaf zelf met een eigen complottheorie: De Russen zouden, volgens ‘experts’ zelf chemische wapens maken/inzetten. Ironisch is dus de afsluiting van deze inleiding:

‘Waar komt deze complottheorie over laboratoria vandaan?’. Wij zijn heel benieuwd.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.