Wilders in beroep tegen Twitter wegens schorsen account

Wilders in beroep tegen Twitter wegens schorsen account

Twitter heeft het account van Geert Wilders geblokkeerd naar aanleiding van tweets die hij heeft verstuurd. Het zou gaan om berichten die hij schreef naar aanleiding van fatwa’s die over hem werden uitgesproken. Een tweet aan het adres van de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif zou de druppel zijn geweest voor het techbedrijf.

De NOS heeft een screenshot van de tweet geplaatst waar het volgens Wilders om zou draaien. Die luidt (vertaald): ‘Weet je wat pijn doet, premier Shehbaz? Het geweld van de intolerantie ideologie genaamd Islam. De fatwa’s en doodsbedreigingen van Pakistanen, geïnspireerd door de valse profeet Mohammad. We zullen altijd kiezen voor vrijheid en tegen Mohammedanisme. En je zult nooit winnen.’

Volgens Wilders zou hij na vierentwintig uur weer vrij over zijn account kunnen beschikken wanneer hij een aantal tweets zou verwijderen. Hij heeft ervoor gekozen dat niet te doen maar in beroep te gaan tegen de actie van het Big Tech bedrijf. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd. De laatste tweet van Wilders is van 20 april j.l.

Onderstaand een bericht die hij recent via Twitter met de wereld deelde. Het betreft een retweet van de geestelijke Ashraf Jalali, die letterlijk oproept tot een fatwa.

 

Politici en social media

Twitter staat continu in het centrum van de aandacht: accounts worden geblokkeerd, zoals dat van (mRNA-)wetenschapper Robert Malone. De bekendste ingreep van het Big Techbedrijf was het verbannen van het account van Donald Trump vlak nadat Biden verkozen was tot president, en twee dagen na de zogeheten bestorming van het Capitool. Twitter, dat de afgelopen maand vooral in het nieuws kwam vanwege de overnameplannen van Elon Musk, is niet het enige social media platform dat worstelt met het gebruik door politici. YouTube haalde bijvoorbeeld een aantal video’s van Forum voor Democratie weg, en LinkedIn verwijderde het profiel van Wybren van Haga.

Wilders ontvangt zelf met de regelmaat van de klok doodsbedreigingen, ook via Twitter. Daar wordt volgens hem niet tegen opgetreden. Hij spreekt daarom weer van ‘knettergek’ en noemt de situatie ‘levensgevaarlijk.’ Daarnaast uit het boegbeeld van de PVV zijn twijfels over de wijze waarop de Nederlandse overheid met de bedreigingen aan zijn adres omgaat. Die zou toch moeten overgaan tot actie, meent hij. ‘Als mijn naam Kaag was geweest, was de ambassadeur al tien keer ontbonden maar nu is het stilletjes in Den Haag,’ schrijft hij.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.