Willem Engel OPNIEUW gearresteerd (video)

Willem Engel OPNIEUW gearresteerd (video)

Willem Engel is vanmorgen opnieuw opgepakt. Ditmaal werd hij op de snelweg geschept door twee politiebusjes bestuurd door agenten waarvan het gezicht wederom bedekt was met een ‘mondkapje’. Op onderstaande video is te zien hoe Engel richting de afslag van de snelweg wordt begeleid. ‘Dit is gewoon crimineel’, horen we zijn vriendin Dorien zeggen in het filmpje.

‘Heb je gezien dat hij z’n hand op het pistool had?’ vraagt Engel even later, nadat hij gesommeerd werd de auto te verlaten en zijn handen vervolgens geboeid worden. ‘Wederom wordt de wet overtreden’, aldus Engel. Wanneer hij geboeid in een politiebusje wordt geplaatst, vraagt zijn vriendin voor een tweede keer naar legitimatie van de agenten. ‘Want wat jullie doen is volledig onrechtmatig’. Ook na een derde keer deze vraag te stellen wordt hier geen gehoor aan gegeven en gooien de agenten de deuren van het busje dicht.

Engel werd opnieuw gearresteerd, omdat hij zich ‘niet aan de afspraken’ zou hebben gehouden die als voorwaarde voor zijn (tijdelijke) vrijlating golden. Deze afspraken impliceerde dat hij niks meer op sociale media mocht delen, Engel deelde dan ook niks uit persoonlijke titel. Wel deelde Viruswaarheid een uitzending van Café Weltschmerz waarin hij samen met Jeroen Pols te zien was en sprak over zijn eerdere arrestatie.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.