Witte Huis verdedigt Fauci tegenover ‘aanval’ van Musk na ontdekken van oude berichten tussen Twitter en Overheid

Witte Huis verdedigt Fauci tegenover ‘aanval’ van Musk na ontdekken van oude berichten tussen Twitter en Overheid

De Amerikaanse regering verdedigt de Covid-19-tsaar van president Joe Biden en zegt dat Dr. Anthony Fauci een ’toonbeeld van openbare dienstverlening’ is en dat de suggesties van Elon Musk om de tachtigjarige bureaucraat te vervolgen, gevaarlijke “persoonlijke aanvallen” zijn die losstaan ​​van de realiteit.

De magnaat van Tesla en SpaceX nam Twitter in oktober over en heeft details gedeeld over de activiteiten van het platform onder het vorige management. Musk hintte naar onthullingen over de pandemie-gerelateerde censuur en tweette zaterdag dat zijn voornaamwoorden nu “Prosecute/Fauci” zijn. De post ging meer dan viraal en kreeg tot nu toe meer dan 1,2 miljoen likes – en trok de aandacht van de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre.

‘Deze aanvallen, deze persoonlijke aanvallen die we hebben gezien, zijn gevaarlijk – ook voor Dr. Fauci en andere volksgezondheidsprofessionals. Ze zijn walgelijk en staan ​​los van de realiteit’, zei Jean-Pierre maandag tegen verslaggevers.

Fauci heeft “bijna zijn hele carrière gegeven aan het ambtenarenapparaat, de openbare dienst, als ambtenaar. Zijn werk op het gebied van besmettelijke ziekten, van HIV/AIDS tot Covid, heeft talloze levens gered”, zei Jean-Pierre, en Amerika heeft het geluk dat hij “zijn uitzonderlijke talent” heeft gewijd aan de volksgezondheid. ‘En dat is wat nu besproken moet worden’, concludeerde ze.

Fauci is nu 81 en leidt sinds 1984 het National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Hij zal aan het eind van het jaar met pensioen gaan, net voordat de Republikeinen – die beloofden hoorzittingen te houden over zijn aanpak van de pandemie – het roer overnemen het huis van Afgevaardigden.

Fauci werd in 2020 een idool van de Democraten en pleitte voor langere en strengere lockdowns toen president Donald Trump ze wilde zien opheffen. Toen Biden president werd, benoemde hij Fauci tot zijn belangrijkste medische adviseur en volgde hij zijn strategie om “het virus uit te schakelen” door middel van mondkap- en vaccinmandaten.

Verschillende prominente Republikeinen zijn tijdens congreshoorzittingen in botsing gekomen met Fauci en beschuldigden hem van het financieren van gain-of-function-onderzoek aan het Wuhan Institute of Virology in China, waar de pandemie uit zou ontstaan zijn. Fauci vertelde senator Rand Paul uit Kentucky in mei 2021 dat NIAID en de National Institutes of Health dergelijk onderzoek nooit hebben gefinancierd. Uit documenten die in september werden gepubliceerd, bleek echter dat NIH en NIAID geld gaven aan de non-profitorganisatie EcoHealth Alliance, die experimenten met vleermuiscoronavirussen in Wuhan financierde. NIH is EcoHealth blijven financieren.

De onthullingen over de pandemische censuur van Twitter zijn nog niet openbaar gemaakt, maar met de trofee-emoji die Musk onder de volgende comment zet lijkt hij te bevestigen dat wat deze reactie impliceert juist is:

“Laat me raden,”

“Je hebt berichten gevonden tussen Twitter-managers en onze overheid (Fauci en team) die aandringen op censuur van iedereen die niet meeging in hun Covid-narratief?”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.