Wordt Amerika wakker? Helft Amerikanen denkt dat “vaccins” oorzaak zijn van “onverklaarbare sterfgevallen”

Wordt Amerika wakker? Helft Amerikanen denkt dat “vaccins” oorzaak zijn van “onverklaarbare sterfgevallen”

Bijna de helft van de Amerikanen denkt dat COVID-19-vaccins verantwoordelijk kunnen zijn voor veel onverklaarbare sterfgevallen, en meer dan een kwart zegt dat iemand die ze kennen een van de slachtoffers zou kunnen zijn.

Uit de laatste nationale telefonische en online enquête van Rasmussen Reports blijkt dat (49%) van de Amerikaanse volwassenen denkt dat het waarschijnlijk is dat bijwerkingen van COVID-19-vaccins het aanzienlijke aantal onverklaarbare sterfgevallen hebben veroorzaakt, waaronder 28% die denkt dat het zeer waarschijnlijk is. Zevenendertig procent (37%) zegt niet te denken dat het aantal sterfgevallen is veroorzaakt door bijwerkingen van vaccins, waaronder 17% die gelooft dat het helemaal niet waarschijnlijk is. Nog eens 14% weet het niet zeker. (Klik hier om de formulering van de enquêtevragen te bekijken)

Achtentwintig procent (28%) van de volwassenen zegt persoonlijk iemand te kennen van wie ze denken dat het overlijden is veroorzaakt door bijwerkingen van COVID-19-vaccins, terwijl 61% dat niet weet en nog eens 10% weet het niet zeker.

De documentaire Died Suddenly is bekritiseerd vanwege het promoten van “ontkrachte” anti-vaccin complottheorieën, maar is gezien door ongeveer 15 miljoen mensen.

Achtenveertig procent (48%) van de Amerikanen gelooft dat er legitieme redenen zijn om bezorgd te zijn over de veiligheid van COVID-19-vaccins, terwijl 37% denkt dat mensen die zich zorgen maken over de veiligheid van vaccins ‘samenzweringstheorieën verspreiden’. Nog eens 15% weet het niet zeker.

Het onderzoek werd onder 1.000 Amerikaanse volwassenen uitgevoerd op 28-30 december 2022 door Rasmussen Reports. De steekproeffoutmarge is +/- 3 procentpunten met een betrouwbaarheidsniveau van 95%. Veldwerk voor alle onderzoeken van Rasmussen Reports wordt uitgevoerd door Pulse Opinion Research, LLC. Zie methodiek.

Eenenzeventig procent (71%) zegt een COVID-19-vaccinatie te hebben gekregen, waar 26% zegt dat niet te hebben gehad. De bezorgdheid over de veiligheid van vaccins is uiteraard veel groter onder de niet-gevaccineerden.

Zevenenzeventig procent (77%) van de volwassenen die geen COVID-19-vaccinaties hebben gekregen, denkt dat het op zijn minst enigszins waarschijnlijk is dat bijwerkingen van COVID-19-vaccins een aanzienlijk aantal onverklaarbare sterfgevallen hebben veroorzaakt. Van degenen die het vaccin hebben gekregen, beschouwt slechts 38% onverklaarbare sterfgevallen als gevolg van het vaccin op zijn minst enigszins waarschijnlijk.

Evenzo, terwijl 45% van degenen die niet tegen COVID-19 zijn gevaccineerd, denkt dat iemand die ze persoonlijk kennen mogelijk is overleden aan bijwerkingen van het vaccin, denkt slechts 22% van de gevaccineerde volwassenen dat.

Zesenveertig procent (46%) van de volwassenen die tegen COVID-19 zijn gevaccineerd, gelooft dat mensen die zich zorgen maken over de veiligheid van vaccins complottheorieën verspreiden, maar slechts 15% van de niet-gevaccineerden deelt die mening. Negenenzestig procent (69%) van degenen die het COVID-19-vaccin niet hebben gekregen, denkt dat er legitieme redenen zijn om zich zorgen te maken over de veiligheid van COVID-19-vaccins, evenals 40% van degenen die zich wel hebben laten vaccineren.

Meer Democraten (85%) dan Republikeinen (63%) of degenen die niet bij een van de grote partijen zijn aangesloten (64%) zijn gevaccineerd tegen COVID-19. Meer Republikeinen (60%) dan Democraten (44%) of niet-aangeslotenen (43%) denken dat er legitieme redenen zijn om bezorgd te zijn over de veiligheid van COVID-19-vaccins. Er is echter minder politiek verschil in het aantal mensen dat vermoedt dat iemand die ze kennen is overleden aan bijwerkingen van vaccins – 33% van de Democraten en 26% van zowel de Republikeinen als de niet-aangeslotenen denkt dit.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.