World Economic Forum reageert op ‘belediging’ Elon Musk

World Economic Forum reageert op ‘belediging’ Elon Musk

Elon Musk heeft het World Economic Forum (WEF) in Davos in twijfel getrokken, nadat hij beweerde dat hij een uitnodiging voor de meeting van dit jaar had afgewezen. Een woordvoerder van het forum heeft echter gezegd dat de miljardair niet op de gastenlijst zou hebben gestaan.

In een reeks tweets deze week ontlaadde Musk zich over de conferentie, die maandag in Zwitserland van start ging, waarbij hij zich afvroeg waarom het nog steeds ‘een ding’ is en kritiek uitte op de oproep van [WEF-voorzitter en oprichter] Klaus Schwab om ‘de toekomst te beheersen’.

“Er zou een gamehow moeten komen: ‘4Chan of Davos, wie zei het?'”, tweette Musk in reactie op auteur Michael Shellenberger die de pogingen van het WEF om complottheoretici te bestrijden afkeurde.

De CEO van Tesla antwoordde ook op het officiële Twitter-account van het WEF en betwistte de bewering dat “overbevolking een wereldwijde uitdaging blijft”. Musk benadrukte dat de dalende geboortecijfers over de hele wereld precies het tegenovergestelde laten zien, en dat “het instorten van de bevolking een existentieel probleem is voor de mensheid, – en niet overbevolking!”

Vorige maand tweette de miljardair nog dat hij een uitnodiging om de bijeenkomst in Davos bij te wonen had afgewezen en legde uit dat hij deze beslissing niet had genomen omdat hij dacht dat ze bezig waren met “duivelse plannen”, maar omdat de hele zaak hem “saai” leek.’ Wellicht denkt hij hier nu anders over, nu verschillende sprekers dit jaar al aan het woord zijn gekomen.

Woordvoerder van het WEF, Yann Zopf, stelde dinsdag echter dat de miljardair niet eens was uitgenodigd. Hij merkte op dat de laatste keer dat de CEO van Tesla een aanbod kreeg om deel te nemen aan het evenement “niet dit jaar en niet onlangs was – de laatste keer was in 2015”.

De Davos-top van dit jaar wordt naar verluidt bijgewoond door 2.700 deelnemers, waaronder meer dan 600 wereldwijde CEO’s, 116 miljardairs en meer dan 50 wereldleiders. Onder de gespreksonderwerpen zijn mondiale kwesties variërend van oorlog tot klimaatverandering, technologie en veiligheid.

Een aantal spraakmakende gasten hebben er echter voor gekozen de bijeenkomst over te slaan, waaronder de Amerikaanse president Joe Biden, zijn Franse tegenhanger Emmanuel Macron en de Britse premier Rishi Sunak, om in plaats daarvan hun afgevaardigden te sturen.

De Russische president Vladimir Poetin heeft het evenement ook afgewezen, samen met de hele Russische zakenelite. Ook de Chinese leider Xi Jinping en Chinese zakenlieden zullen de bijeenkomst missen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.