“You will own nothing and you will get nowhere”: Arriva schrapt flink aantal buslijnen na 21:00

“You will own nothing and you will get nowhere”: Arriva schrapt flink aantal buslijnen na 21:00

Busmaatschappij Arriva schrapt in Tilburg een fors aantal buslijnen na 21 uur ’s avonds. Reizigers naar Noord (lijn 6), West (7), De Blaak (7) en het Laar (8) moeten in de avonduren op zoek naar ander vervoer en zullen thuis moeten blijven bij gebrek hieraan. Op dit moment rijden de meeste lijnen nog door tot ergens tussen 23 en middernacht.

Arriva geeft als uitleg bij deze nieuwe dienstregeling dat door corona het aantal reizigers is teruggelopen en dat hieruit zou blijken dat de genoemde buslijnen na 21:00 overbodig zouden zijn. “De aanpassingen die zijn doorgevoerd zijn zo ingestoken dat in de toekomst makkelijk kan worden opgeschaald als reizigersaantallen weer toenemen”, zo stelt de busmaatschappij. Voor Tilburg geldt dus dat voornamelijk in de avonduren veel bussen worden geschrapt en wijken onbereikbaar worden met het openbaar vervoer. De stadslijnen 6, 7, en 8 rijden na 21 uur helemaal niet meer en de bus naar Udenhout (lijn 9) gaat ‘s avonds en zondag de hele dag een uurdienst rijden in plaats van een halfuurdienst.

Of deze dienstregeling is ingevoerd om mensen ’s avonds zoveel mogelijk thuis te houden, lijkt tijdens de huidige coronasituatie een logische vraag te zijn die hieruit voortvloeit. Het zou namelijk logischer zijn dat de overheid, met het oog op haar een klimaatbeleid, het gebruik openbaar vervoer zou willen stimuleren. Men wordt door deze nieuwe dienstregeling echter gedwongen vaker de auto te pakken. Dit laatste zal naar verwachting tevens moeilijker worden gemaakt. Autobezit zal volgens de “You will own nothing and you will be happy”-slogan van het World Economic Forum namelijk niet meer aan de orde zijn. Deze slogan komt uit de “Build back better”-agenda waar onze overheid al vaak naar gerefereerd heeft. Een vraag die nu rijst is, in hoeverre kunnen wij in de toekomst ons (’s avonds) nog over grotere afstand verplaatsen?

Eerder schreef Weltschmerz al over waarom bezit juist zo belangrijk is.

Ook spraken Flavio Pasquino en Bob de Wit al over de dreiging die deze agenda met zich meebrengt.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.