Zelensky wil dat tv-kanalen uitsluitend en voortdurend overheidsnieuws uitzenden

Zelensky wil dat tv-kanalen uitsluitend en voortdurend overheidsnieuws uitzenden

President Zelensky heeft afgelopen maandag besloten dat alle resterende tv-kanalen voortdurend (en niks anders dan) het nieuws van de regering moeten uitzenden.

In de officiële Oekraïense overheidsberichtgeving betreffende deze maatregel staat het volgende:

“Het uniforme informatiebeleid in Oekraïne onder de staat van beleg zal worden uitgevoerd als onderdeel van de 24-uurs Single News #UArazom (UAtogether) marathon door alle nationale tv-zenders te combineren.”

Het besluit is te vinden op de website van het kantoor van de president van Oekraïne onder “Decreet nr. 152/2022 betreffende de uitvoering van het besluit van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne (NSDC) over de implementatie van een uniform informatiebeleid in het kader van de staat van beleg”.

“Stel vast dat in oorlogstoestand de uitvoering van een uniform informatiebeleid een prioritaire kwestie van nationale veiligheid is, die wordt gewaarborgd door het combineren van alle nationale televisiezenders, waarvan de programma-inhoud voornamelijk bestaat uit informatie en/of informatie en analytische programma’s op een enkel informatieplatform voor strategische communicatie – 24 uur per dag nieuws Marathon Single News #UArazom”, zo beargumenteerd de National Security and Defence Council haar besluit.

Tegelijkertijd wordt de Nationale Raad van Oekraïne voor televisie- en radio-uitzendingen opgedragen de maatregelen te nemen om dit besluit direct uit te voeren.

Politieke partijen geschorst

Naast het blokkeren van alle informatie die niet rechtsreeks van de Oekraïense overheid afkomstig is, heeft de regering van Volodymyr Zelensky ook elf Oekraïense politieke partijen geschorst. Dit, vanwege hun ‘vermeende banden’ met Rusland.

Het besluit werd genomen door de Oekraïense nationale veiligheids- en defensieraad, en hoewel 10 van de 11 kleine partijen waren, heeft één – het Opposition Platform for Life – 44 van de 450 zetels in het Oekraïense parlement, aldus The Guardian.

“De activiteiten van de politici die gericht zijn op verdeeldheid of samenzwering zullen niet slagen, maar zullen een harde reactie krijgen”, zei Zelenskiy zondag in een videotoespraak.

“Daarom heeft de nationale veiligheids- en defensieraad besloten, gezien de grootschalige oorlog die door Rusland is ontketend, en de politieke banden die een aantal politieke structuren met deze staat hebben, om alle activiteiten van een aantal politieke partijen op te schorten voor de periode van staat van beleg”, voegde de Oekraïense leider eraan toe.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.