Zelensky: “Ze martelen, verkrachten en ontvoeren kinderen.” Harde waarheid of False Flag?

Zelensky: “Ze martelen, verkrachten en ontvoeren kinderen.” Harde waarheid of False Flag?

“Rond Kiev martelen, verkrachten en ontvoeren ze kinderen. De laatste keer dat dat gebeurde was in Europa ten tijde van de nazi’s.” Het zijn de woorden van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gericht aan het Italiaanse parlement. Een ferme aanklacht aan het adres van Russische soldaten maar (hard) bewijs is er (nog) niet. Mogelijk gaat het om een False Flag operatie.

Zelensky richt zich de laatste weken tot vele regeringsleiders wereldwijd in de hoop op materiële, militaire en politieke steun. Na toespraken voor onder andere het Amerikaanse Congres en het Britse Huis van Afgevaardigden, richtte hij zich dinsdag 22 maart j.l. tot het Italiaanse parlement. Twee dagen nadat hij voor Israëlische politici aan de Holocaust had gerefereerd, vergeleek hij het huidige conflict in zijn land ook voor Italiaanse landbestuurders met de Tweede Wereldoorlog: “Rond Kiev martelen, verkrachten en ontvoeren ze kinderen. De laatste keer dat dat gebeurde was in Europa ten tijde van de nazi’s.”

False Flag

De oud-komiek Zelensky laat er de laatste tijd geen gras over groeien. In een poging andere landen zo ver te krijgen Oekraïne met wapens, geld of anderszins te steunen, speelt hij in op het sentiment: de Britten laten een traan bij het horen van de naam Churchill en het patriottenhart van de Amerikanen gaat harder kloppen wanneer 9/11 aan bod komt. Zo lijkt het althans. Voor Israëlische parlementsleden trok hij een (indirecte) vergelijking tussen de inval van Rusland nu en de systematische uitroeiing van de Joodse bevolking in de Tweede Wereldoorlog. Het werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Met de losse beschuldiging van oorlogsmisdaden van Russische kant, begeeft hij zich nu echt op glad ijs. Want waar is het bewijs?

Mogelijk is het een False Flag. Dat het bestaan van deze oorlogsstrategie geen complottheorie is, werd onlangs onderstreept door historicus Pien van der Hoeven. De auteur van het boek ‘Spoken’ mocht bij Nieuwsuur uitleggen dat de Amerikanen er al decennia gebruik van maken: verzonnen verhalen die (inmenging in) een oorlog rechtvaardigen. De vermeende aanval op Pearl Harbour en de vermeende terroristische aanslagen van 9/11 waar Zelensky vorige week aan refereerde voor Amerikaanse politici, staan hoog op menig False Flag-lijstje. Ook nu ten tijde van de oorlog in Oekraïne wordt het ingezet, liet Van der Hoeven zien.

De beschuldiging van Zelensky over gruwelijke en gewetenloze mishandeling van kinderen doet denken aan de vermeende misdaden van Irakezen in Koeweit ruim dertig jaar geleden. Kan iemand zich nog herinneren hoe de vijftienjarige Nayirah Amerikaanse congresleden eind 1990 toesprak? Ze roerde hen tot tranen met haar getuigenis over Iraakse bezetters die zielige Koeweitse couveusekinderen lieten sterven op een koude ziekenhuisvloer. Nepnieuws avant la lettre dat destijds de aanleiding vormde tot ‘Operation Desert Storm’. Het is niet duidelijk hoe de uitspraken van de jonge president geopolitiek worden opgepikt: (nep) bewijsmateriaal is er (nog) niet. (Tegelijkertijd doen geruchten van castratie van Russische krijgsgevangen op bevel van ziekenhuisdirecteur Druzenko de ronde, maar dat terzijde). Mocht het waar zijn, dan is dat verschrikkelijk. Mocht het een False Flag zijn, dan speelt Zelensky met vuur: hij kan er mogelijk een Derde Wereldoorlog mee ontketenen.

Meer

Veel meer over het fenomeen False Flag, inclusief verwijzingen en voorbeelden (de video van Nayirah bijvoorbeeld) vind je in dit artikel dat twee weken geleden verscheen bij Café Weltschmerz. Ruim drie jaar geleden praatten Willem Middelkoop en George van Houts in de studio van dit Café over het onderwerp, naar aanleiding van het boek Patronen van Bedrog van de financieel analist. Die video is hieronder nogmaals te bekijken.

Niets is wat het lijkt; de overheid als complot.; George van Houts en Willem Middelkoop

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.