Zet uw Brein aan! – Column Gilles den Boer

Zet uw Brein aan! – Column Gilles den Boer

Zet uw Brein aan!

Gisteren op 4 mei hebben wij alle slachtoffers die zijn gevallen in de 2e WO en in Nederlands-Indië ten tijde van de Japanse bezetting herdacht. Iets wat wij tot in lengte van jaren moeten blijven doen. In de loop der tijd zijn daar allerlei naoorlogse gevallenen aan toegevoegd, zoals zij die zijn gesneuveld tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië en de naoorlogse Vredesmissies. Natuurlijk herdenk ik alle slachtoffers, het verschil is alleen dat de gevallenen in de 2e WO, ten prooi zijn gevallen aan de Holocaust en de Japanse gruweldaden tijdens hun overheersing. Dat geldt ook voor alle verzetsmensen die bewust hun leven in de waagschaal hebben gelegd om te strijden voor de vrijheid van alle Nederlanders. Allemaal waren zij slachtoffer van onderdrukkers met grootheidswaanzin. Voor onze daadwerkelijke bevrijding zijn ook Geallieerde soldaten gesneuveld, indirect ook slachtoffers van de waanzin der macht.

Hetzelfde geldt voor hen die na de bevrijding zijn gesneuveld in de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, ook zij waren slachtoffers van dezelfde grootheids- en machtswaanzin, maar nu die van de Nederlandse overheid. Ten koste van mensenlevens moest Indonesië een door Nederland bezet gebied blijven. Ook de slachtoffers van de Vredesmissies, hadden niet hoeven vallen, zij werden slachtoffer van de wereldwijde machtspolitiek van de VN en de NAVO, organisaties die nota bene pretenderen dat er dankzij hen al ruim 75 jaar Vrede is.

Die tendens zet zich heden ten dage nog steeds voort. Bij de burgers in Oekraïne wordt leed toegebracht door een voor die burgers zinloze oorlog, die wordt aangejaagd door de EU en de NAVO, waarbij de verdeling van de wereldmacht centraal staat. Met die oorlog onder de arm maken meneer Rutte en zijn kompanen Nederland armer en armer. Met allerlei lapmiddelen en noodverbandjes stevent men rechtstreeks op hun doel af, machtswaanzin. Moeilijk doen over een omgekeerde vlag, maar ondertussen wegkijken voor alle problemen. Niet de omgekeerde vlag maakt het land kapot of tast Landseer aan, nee, de politiek die schijt heeft aan diezelfde vlag, maakt het land genadeloos kapot.

Maar ook de massa weigert in te zien wat er gaande is in ons land en in deze wereld. Dat de samenleving wordt gesloopt en dat burgers systematisch en met steeds grotere stappen wordt klaargestoomd voor de controlemaatschappij, zien zij niet of willen zij niet zien.

Toen ik, met deze wetenschap, gisteravond naar de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam keek, dacht ik, al die gevallenen die wij nu herdenken, draaien zich om in hun graf. Kransen worden gelegd door mensen die alleen maar leed toebrengen aan
burgers, die vrijheidsbeperkende maatregelen aan niet gevaccineerden hebben opgelegd en burgers daarmee verplichtte om een (dodelijke) prik te nemen. Dat is ook de enige reden waarom het onderzoek naar de maar voortschrijdende oversterfte wordt gedraineerd.

Tijdens het Schimmenspel op de Dam moest ik ook denken aan de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen. Over hoe mensen hebben weggekeken bij het uitsluiten van mensen in Corona Tijd en dat hun wereld nu weer draait zoals vóór COVID-19. Maar het is nog erger, bij diezelfde mensen zie ik namelijk ook, dat hun angst heeft plaatsgemaakt voor gelatenheid. Gelatenheid in de vorm van onverschilligheid en zelfs desinteresse in de maatschappij, zo van, het zal mijn tijd wel uitduren. Met die instelling staat men dingen als vanzelfsprekend toe die niet vanzelfsprekend zijn. Wij gaan normaal vinden wat niet normaal is. Armoede en tegelijkertijd miljarden euro’s uitgeven aan het Klimaat en aan een oorlog die niet onze oorlog is, is niet normaal. Seksuele voorlichting geven aan kinderen van 3 jaar, is niet normaal. Hoog bejaarden aan hun lot over laten omdat ze thuis moeten blijven wonen, is niet normaal. Kinderen die op school moeten ontbijten omdat er thuis geen geld is, is niet normaal. Het Omvolken van Europa, dus ook Nederland, door massale toestroom van vluchtelingen, is niet normaal. Het tast de kern van onze Normen en Waarden aan, maar toch laat de massa het gelaten en zonder enige vorm van kritiek, over zich heen komen.

Ook zie ik dingen gebeuren die voor de massa vanzelfsprekend lijken, zoals een torenhoge energieprijs en een recordaantal vluchtelingen, maar ook die, voor mij in ieder geval, zijn niet vanzelfsprekend. Neem nou de Oorlog in Oekraïne. Door de
vlekkeloze overgang na COVID-19, vroeg ik mij af, is daar wel een echte oorlog gaande, in de zin van twee tegen elkaar strijdende partijen. In mijn stukje van vorige week haalde ik het al even aan, worden de Oekraïners geofferd, zit Poetin in het WEF- complot? Nu met de volop in het nieuws zijnde Drone aanval op het Kremlin, wordt mijn argwaan eigenlijk alleen maar groter. Hoe kan zo’n aanval plaatsvinden, midden in Rusland en op één van de meest beveiligde plekken in de wereld? De beelden zullen wel kloppen, maar wat je ziet, gebeurt wel, maar het heeft een heel ander doel dan de indruk die wordt gewekt. In de geschiedenis zijn voorbeelden genoeg. Neem van der Lubbe, met de brand in de Rijksdag, of de zogenaamde massa vernietigingswapens om Irak binnen te vallen. Zo ook het bezoekje van meneer Zelenski, getimed op onze dag van de Dodenherdenking, dit om nog meer
euro’s en wapens mee terug te nemen naar Oekraïne. Het bewijst nog meer de doordachtheid en de sluwheid van de Politieke draaideurcriminelen. Opvallend hierbij is ook, dat Duitsland na het vertrek van mevrouw Merkel totaal uit het EU-beeld is verdwenen en dat de centrale rol in de EU nu bij Rutte lijkt te liggen.

Het onbezorgde leven van vóór COVID-19 is toch echt definitief voorbij. De prijzen zullen nooit meer dalen, we moeten steeds meer op een houtje gaan bijten. Vóór Covid19 dacht Schiphol nog aan een forse uitbreiding, nu zijn er voortdurend
capaciteitsproblemen, maar waar is al dat personeel gebleven? Zo ook met Transavia, vóór Covid19 vliegtuigen genoeg, nu heeft men te weinig toestellen en luidt de annuleringsbel van vluchten volop, wat mij betreft allemaal klimaatmaatregelen. Zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan, maar in het kort, komt erop neer, dat de burger de controle kwijt is. Via gecreëerde problemen worden de gewenste oplossingen ons massaal opgelegd. En de naïeve burger, die slaapt gewoon door.

Vóór Covid19 werd er in de Tweede Kamer nog gedebatteerd over een uitgave van bijvoorbeeld 100 miljoen euro, nu vliegen de miljarden je om de oren. Ze gaan helaas niet naar de Zorg of het Onderwijs, maar naar het Klimaat, een horizonprobleem. Op
het moment dat je dichterbij komt, blijkt er helemaal geen Klimaatprobleem te zijn. Maar ja, dan zijn de miljarden wel uitgegeven en zijn zij die ze hebben uitgegeven allang dood en begraven.

Vandaag is het Bevrijdingsdag, we vieren niet dat we vrij zijn, maar de dag dat we verlost zijn van de onderdrukking. De hedendaagse vrijheid wordt namelijk steeds minder. Mijn en uw kinderen en kleinkinderen hebben straks een serieus probleem.
Zij zijn dan inmiddels al hun vrijheid kwijt, sterker nog, zij zijn met een in hun hand geïmplanteerde chip de ultieme robot van de macht geworden. Dat is waar ik mijn kinderen en kleinkinderen voor wil behoeden en dat is waarom ik deze stukjes schrijf.

Ik heb het al eerder geschreven, er is geen slechtere diersoort dan de mens. Dat komt door het menselijk brein, de mens doet alles met voorbedachten rade, dat maakt wat er gaande is ook zo dramatisch. Bij alle andere diersoorten komt het gedrag voort uit het instinct of simpelweg om te overleven. U, die dit leest, heeft ook een brein, maar u moet ook overleven. Dat doet u niet door zich als kuddedier te gedragen, maar door als mens op deze aardkloot te functioneren, maar daarvoor moet u wel uw brein weer aanzetten!

Laat de raderen draaien!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.