Zeven gezonde alternatieven voor de coronapersconferentie

Zeven gezonde alternatieven voor de coronapersconferentie

Veel mensen bekijken de persconferenties met Mark Rutte en Hugo de Jonge live. Zo kunnen ze direct daarna de televisie uit het raam gooien, hun onvrede of jubel met de wereld delen via social media, of zich alvast beraden op hun standpunt voor bij het koffieautomaat. Maar is al die ophef wel goed voor onze gemoedsrust en bloeddruk?

Je hóeft natuurlijk helemaal niet mee te draaien in de mediatredmolen. Café Weltschmerz zocht even de stilte op, werd weer helder in het hoofd en kwam met deze zeven gezonde alternatieven:

  • Lees een boek (geef toe, je hebt ‘1984’ helemaal niet gelezen!)
  •  Pak de gitaar weer op, stof de piano af, of leg je Lp-collectie weer eens op de platenspeler en verbind je met de schoonheid van het leven.
  • Maak een lange wandeling. Zoek het bos op, loop langs het strand of  ga gewoon een blokje om. Adem in en uit, en realiseer je dat je nog vrij bent en ruimte kan maken in je hoofd.
  • Nodig je vrienden uit, luister naar ze, lach met ze, raak ze aan en kijk ze in de ogen. Offline contact biedt zoveel meer.
  • Bezoek je ouders (en al heb je geen gespreksstof meer, hoe lang heb je nog het voorrecht van hun gezelschap op deze aarde?)
  • Mediteer. Een minuut, twee, een half uur, maakt niet uit. Hoe dan? Ga zitten en doe niks. Is ook goed. Je niet laten meeslepen is ook een vorm van verzet.
  • Dans. Doe eens gek. Je lichaam is van jou, draag je altijd met je mee, maar wordt helaas vaak vergeten en verwaarloosd. Jee mag er mee doen wat je wilt (voorlopig tenminste), dus geniet ervan!)

Erik de Vlieger geeft nog een tip mee: ‘Ik heb een heerlijk tukje gedaan tijdens de persconferentie. Kan ik iedereen aanraden.’

 

 

 

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.