Zien: CNN-verslaggever wordt tijdens eigen ‘fake-news’-seminar geconfronteerd door student

Zien: CNN-verslaggever wordt tijdens eigen ‘fake-news’-seminar geconfronteerd door student

Een student aan de Universiteit van Chicago bekritiseerde vorige week CNN-analist Brian Stelter tijdens een conferentie over desinformatie en beschuldigde hierbij CNN van het creëren van nepnieuws over onderwerpen als het Trump-Rusland-onderzoek. Hij zette zijn ondervraging voort toen de journalist Fox News beschuldigde van desinformatie, hetgeen ertoe heeft geleid dat de student hierover in gesprek ging met Fox News’ Tucker Carlson.

De eerstejaars, Christopher Phillips, vertelde Carlson hoe hij Stelter had ondervraagd over zijn voortdurende kritiek op Fox News. Hiernaast vertelde hij hem over zijn kritiek op CNN voor het verspreiden van desinformatie over het Trump-Rusland-onderzoek, Nicholas Sandmann en ‘Empire’-acteur Jussie Smollett .

Phillips confronteerde Stelter tijdens een seminar getiteld “Desinformatie en de erosie van de democratie”, waar hij was uitgenodigd om te spreken over het fenomeen “nepnieuws”. De confrontatie ging viraal op social media.

“Alle fouten van de reguliere media en CNN in het bijzonder lijken op magische wijze allemaal één en dezelfde richting op te wijzen. Moeten we geloven dat dit allemaal gewoon een willekeurig toeval is of zit er iets anders achter?”, zei de student, die ook schrijft voor de ‘libertaire’ krant Chicago Thinker.

Stelter leek deze vragen graag te ontwijken en zei op een gegeven moment: “Het is tijd voor de lunch”, eraan toevoegend dat hij hem later persoonlijk zou benaderen om te reageren.

“Brian Stelter praat 30 minuten over hoe Fox News een enorme leverancier van desinformatie is. Ze zijn de vijand van het volk”, vertelde Phillip’s aan Tucker Carlson. ‘En dan ben ik daar opeens en zeg ik: wacht even. Even terug. Want eigenlijk is CNN – van wat ik heb gezien, in ieder geval – waarschijnlijk tien keer de verstrekker van desinformatie waarvan je beweert dat Fox News dat is”, aldus Phillips.

“En weet je, hij had er niet echt een goed antwoord op.”

Phillips vertelde Fox News dat hij niet van mening was dat Stelter zou toegeven dat CNN ‘corrupt’ is; hij hoopte echter dat hij op zijn minst zou overwegen om enkele nieuwsberichten en statements in te trekken die onjuist bleken te zijn.

“Maar er was geen verontschuldiging”, zei Phillips. “Er was geen enkel berouw. Hij zei dingen als ‘ik weet niet over welk nieuwsnetwerk je het hebt’. En ‘dat is niet van mij afkomstig’, terwijl hij in werkelijkheid deze dingen op CNN zei. Het is allemaal gedocumenteerd.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.