Zijn deze podcasts gevaarlijk? (video)

Zijn deze podcasts gevaarlijk? (video)

“Ga gewoon stacken. Zorg dat je die volgers en die community build.” Wie herkent daar…? Vul zelf maar in. De podcastwereld lijkt soms vergeven van inspirational business coaches en self-made men die hun volgers meegeven dat ze hun financiële rijkdom door hun mindset eigenlijk allang zijn ontstegen.

Dat hun materiële bezit vooral een gevolg is van hun humble persoonlijkheid. Niet duidelijk? Kijk vooral zelf en de intro valt op zijn plek.

Gandhi

“Met wie vergelijk je jezelf?,” vraagt de interviewer aan stackguru Henry Van Loon. “Gandhi,” is zijn antwoord. “Hij zei ‘ik ga dat doen en fuck wat iedereen ervan vindt.’ Niet letterlijk, maar dit is wat ik er van opgepikt heb. Hij was natuurlijk iets minder van het stacken…”

Daar is de interviewer het helemaal mee eens. Hij stelt zelfs dat de Indiase vrijheidsstrijder best wel wat van zijn gast zou kunnen opsteken. “Wat hij van mij zou kunnen leren is voeding natuurlijk, neem je shakes, hit the gym.”

Sacrificen

Het item neemt de succes-/denk jezelf rijk-podcast op de hak: “Henry, je moet natuurlijk ook heel veel sacrificen, investen om je brand Henry veilig te stellen…” Het gaat daarbij vaak om geld en oppervlakkige praatjes van zichzelf feliciterende mannen, lijken de makers te denken.

Dat gaat ten koste van een groep trouwe volgers die ook wil bereiken wat die geslaagde entrepeneur voor elkaar heeft gekregen. En ondanks de boeken, de memberships en de workshops geen stap vooruit komt. Volledig gericht op het recept van hun held en blind voor de maatschappelijke structuren waarbinnen hij zijn weg moet vinden, zullen ze die ook niet ter discussie stellen. Ja, geheel in tegenstelling tot mensen zoals Gandhi inderdaad.

Is de parodie van Bram Krikke (YouTuber en radiomaker) en Henry van Loon (comedian en acteur) geslaagd, is het raak? Misschien gaat het wel om een lompe overdrijving, of slaat de video sowieso de plank helemaal mis? Oordeel zelf.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.