Zó bang is de nieuwe wereldorde voor David Icke – Column Laila Mol

Zó bang is de nieuwe wereldorde voor David Icke – Column Laila Mol

Laila Mol studeerde Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en liep daar keihard tegen de zogenaamde ‘cancel-cultuur’ aan die er nog steeds heerst. In het gebouw waarin de faculteit Geesteswetenschappen huist, liep ze door gangen waar posters van Karl Marx aan de muren hingen. Toen er jaren geleden een groot debat werd georganiseerd en Thierry Baudet had toegezegd om hieraan deel te nemen, werd hij last minute gecanceld: hij zou te ‘controversieel’ zijn. Zij miste toen al het gesprek, het gulden midden waar we samen konden komen en de onzichtbare zijkanten van een verhaal. Ze merkte al snel dat er een gebrek aan ruimte was om haar eigen denkkaders te vormen en dat de focus vooral op polariserende thema’s lag. Laila wilde hier iets aan doen en is nu sinds 2021 werkzaam bij Café Weltschmerz.

Zó bang is de nieuwe wereldorde voor David Icke

Hoe angstig moet je als nieuwe wereldorde wel niet zijn, en hoe dun is het draadje waaraan ‘You’ll own nothing’ hangt, als de komst van één man zoveel roet in het eten (lees: zeh bugs) kan gooien dat je met alle Schengenlanden een spoedvergadering moet organiseren om hem te weren? Wie heeft dan precies de macht over wie?

David Icke (70) is in het ergste geval een nerd die graag boeken schrijft. Je lacht erom, je neemt het serieus of je neemt het met een korreltje zout terwijl je je eigen onderzoek doet. Ons kabinet dacht hier anders over en schreef hem een brief met de mededeling dat hij 2 jaar lang geen voet in het Schengen-gebied mag zetten, omdat hij een risico voor de openbare orde zou vormen. Voor de vorm neem ik aan dat deze brief legitiem is, al kunnen hier grote vraagtekens bij gezet worden. Zo is de brief niet ondertekend, zit deze tevens vol taalfouten en is deze automatisch gegenereerd door een ‘senior medewerker’ (wie?).

David Icke mag Nederland niet in en ik weet niet of ik erom moet lachen of huilen – misschien een beetje van beide -, ik kan in elk geval niet zeggen dat ik verbaasd ben. Hetgeen deze actie niet minder schrikwekkend en dictatoriaal maakt. Het laat vooral zien dat ‘ze’ bang zijn, een gemoedelijke gedachte die mij rust geeft wanneer ik de behoefte voel met mijn hoofd te schudden of met mijn ogen te rollen terwijl ik diep zucht.

Kritische vragen maken plaats voor censuur

Stel, we doen hypothethisch even mee met het ongeloofwaardige narratief dat onze overheid probeert te propageren: Icke is een verwarde antisemitische man die onzin verkoopt en daarmee gemakkelijk voor schut te zetten is tijdens een interview met de NOS of RTL. Is zijn bezoek aan Nederland dan niet dé uitgelezen kans om op camera voor altijd met hem af te rekenen? In plaats daarvan wordt het enige echte wapen dat de heersende macht bezit weer eens uit de kast getrokken: censuur, censuur en waarom ook niet: nog een snufje framing – uiteraard zonder dat Icke een weerwoord kan geven. Zo blijft de anti-semitisme-kaart en de complotdenker-kaart in zowel de berichtgeving van de mainstream-media als die van de overheid nooit ongebruikt gelaten wanneer zijn naam wordt genoemd.

Wel pedofielen, geen theorie over reptielen

Het is een komisch beeld, dat iemand wiens ergste uitspraak is dat we worden geregeerd door ‘reptielen’ twee jaar lang nauwelijks zijn eigen land kan verlaten, het land waarin hij woont wordt immers omringd met Schengen-landen, laat staan dat hij ergens in de mainstream-media een stem krijgt – terwijl pedofiel Nelson Maatman in een NPO-programma alle ruimte en schijnwerpers krijgt om te zeggen dat peuters zelf zouden moeten beslissen met wie ze seks willen hebben. En on that topic, dat journalist Chris Klomp zonder strafrechtelijke consequenties de uitspraak ‘kinderen neuken maakt je nog geen pedo’ kan doen.

Demonstratierecht

Icke zou tijdens zijn verblijf in Nederland spreken op een demonstratie van Samen Voor Nederland, en dat zou nog wel eens een ‘polariserend effect’ kunnen hebben op onze bevolking, aldus de brief waarin ook Thierry Baudet nogmaals door het slijk werd gehaald. We konden namelijk al zien wat zijn ‘Icke-gerelateerde’ uitspraken met ‘onze bevolking hadden gedaan’. Dat deze demonstratie niet door mag gaan met Icke als spreker, is de zoveelste tegenstrijdige actie van wat onze ‘leiders’ enerzijds zeggen en anderzijds doen. Nog even een opfrisser van wat burgermeester Halsema ooit in een uitzending van Op1 zei: “Een demonstratierecht is gegeven. Mensen mogen demonstreren en dat is zeker in een periode waarin de overheid zich enorm veel macht toe-eigent noodzakelijk. Ik bedoel, we moeten, we hebben heel veel maatregelen moeten treffen, maar is demonstreren voor heel veel mensen wel hun laatste verdedigingslinie en ik denk dat je daar ook redelijk serieus mee om moet gaan.”

Overigens, dezelfde overheid die nu bang is voor ‘een polariserend effect’, heeft ionisch genoeg twee jaar lang een wig gedreven tussen hen die zich wel lieten vaccineren en hen die hier niet voor kozen. En dan moest de eerste groep voornamelijk boos zijn op de tweede, die zorgde er immers voor dat de eerste groep massaal zou overlijden. Logica.

Tegenovergestelde effect

Waarom ik naast huilen, ook vooral moet lachen, is dat onze lieftallige overheid zichzelf met deze actie keihard in haar gebiedende vinger snijdt. Wie David Icke voorafgaand aan deze gebeurtenis nog niet kende, kent hem nu wel. En ik durf te wedden dat menig mens toch wel erg nieuwsgierig is geworden naar wat deze meneer precies heeft onderzocht en heeft geschreven. Ook lijkt het vlammetje van kritisch Nederland met 1 brief een soort bosbrand te zijn geworden. Zo zie ik meer dan ooit tevoren berichten over ‘de dictatuur’ die tot uiting komt rondgaan op social media, met het weren van Icke als genoemde aanleiding.

Iemand in onze Telegram-groep zei het volgende en ik kon het zelf niet beter beschrijven:

‘Alles wat je aandacht geeft groeit. Dit is dus echt top. Moet je nagaan hoeveel mensen nu op internet gaan zoeken wie David Icke is… Iedereen die 10 Minuten naar hem luistert snapt dat hij op veel dingen gelijk heeft en helemaal geen rare extremist is.

Dit hele circus laat zien dat hij het zo enorm bij het rechte eind heeft. Misschien wel tot aan de buitenaardse reptielen aan toe…

Laat de macht zijn eigen graf maar graven.’

En als dat nog geen hoop gaf, dan doet dit bericht dan wel..;)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Icke (@davidickeofficial)

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.