Zo verleidden vooraanstaande psychologen burger tot injectie nog voordat coronaprik op de markt kwam

Zo verleidden vooraanstaande psychologen burger tot injectie nog voordat coronaprik op de markt kwam

Psychologen van de prestigieuze Harvard en Yale University hebben in een vroeg stadium onderzoek gedaan naar de meest effectieve manieren om mensen ervan te overtuigen een (mRNA-)injectie te nemen. Slechts een paar maanden na de corona-uitbraak publiceerden ze hun uitgebreide onderzoek. Daarbij werd er overvloedig ingespeeld op ‘het beschermen van een ander’: ‘Stelt u zich eens voor hoe u zich zou schamen als u zich niet laat vaccineren en vervolgens iemand waar u om geeft besmet met COVID-19.’

Dat psychologen zich bezighouden met pr, manipulatie, overtuigingscampagnes of propaganda (kies zelf de term die de lading het beste dekt) is niet nieuw. Dat die niet altijd de belangen van de doelgroep/consument dienen, is ook in brede kringen bekend. De aanbevelingen van de James et. al. maken het volgens de Duitse journalist Norbert Häring echter wel erg bont.

Ethisch

Hoe ethisch is het immers om mensen over te halen een medische handeling uit te voeren die nog niet eens bestaat (opvallende constatering: de voorbereidingen voor het interdepartementale onderzoek zijn mogelijk al ruim voor de zomer van 2020 ingezet)? Of om, later wanneer de eerste (ernstige) bijwerkingen aan het licht komen en claims over groepsimmuniteit niet worden waargemaakt, nog steeds te spreken over een ‘veilig en effectief vaccin’?

Häring bracht de studie onlangs onder de aandacht. Voor wie al snel verdwaalt in het Duits biedt het Nederlandse artikel van OverNu uitkomst. Onderstaande ‘meest succesvolle’ aanbevelingen zijn van dat laatste artikel afkomstig.

#1 Schaamt u zich niet?

Stelt u zich eens voor hoe u zich zou schamen als u zich niet laat vaccineren en vervolgens iemand waar u om geeft besmet met COVID-19.

#2 Onverantwoord

Mensen die weigeren zich te laten vaccineren tegen COVID-19 omdat ze zich geen zorgen maken, zijn roekeloos en zeker niet moedig. Deze mensen riskeren immers de gezondheid van hun familie, hun vrienden en de gemeenschap. Er is niets moedigs of onafhankelijks aan het negeren van het advies van de gezondheidsautoriteiten. Integendeel, wie kracht wil tonen laat zich vaccineren! Zo voorkomt u bovendien dat u niet ziek wordt en straks ook geen middelen onttrekt aan anderen die dat dringend nodig hebben.

#3 Vertrouw de wetenschap

De meest effectieve manier om de gemeenschap te beschermen en de enige manier om COVID-19 te verslaan is het gebruiken van wetenschappelijke methoden, zoals vaccinatie. Dat is het standpunt van prominente wetenschappers. Mensen die tegen vaccinatie zijn, weten meestal niet waarover ze het hebben. Of ze zijn in de war en halen wetenschappelijke zaken door elkaar.

#4 Vechten voor vrijheid

COVID-19 beperkt veel mensen om hun leven naar eigen inzicht in te richten. Door het virus moesten mensen bruiloften afzeggen, begrafenissen niet bijwonen en andere belangrijke activiteiten in hun leven stopzetten. Door overheidsmaatregelen tegen COVID-19 konden we niet bijeenkomen, niet vrij reizen. Iedereen die zich laat vaccineren verkleint de kans dat we onze vrijheden verliezen of dat de overheid ons in lockdown houdt. Als we ons allemaal laten vaccineren kunnen we onze vrijheid behouden.

Haatcampagne tegen ongevaccineerden was er eerder dan de vaccins

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.