Zo ziet oppositie in Europees Parlement eruit: “Het kaartenhuis stort in elkaar”

Zo ziet oppositie in Europees Parlement eruit: “Het kaartenhuis stort in elkaar”

Veel mensen zien dat er van alles misgaat in Europa en tegelijkertijd hebben maar weinig burgers goed zicht op het Europees Parlement: ‘Wat doen die Eurofielen eigenlijk de hele dag in Brussel?’ Het is niet fair om iedereen over een kam te scheren, enkele Europarlementariërs gaan tegen de stroom in. En even terzijde, ze zetelen niet alleen in de Belgische hoofdstad maar werken ook vanuit Straatsburg.

Een kleine (en geen uitputtende) lijst (en geen politieke aanbeveling, dat mag iedereen in het Café zelf bepalen) van gekozen volksvertegenwoordigers (alleen het Europees Parlement kan dat zeggen) die de boel af en toe eens flink opschudden.

Te beginnen bij Christine Anderson. De Duitse politica van AFD (Alternative für Deutschland) sprak afgelopen zomer in verband met de wereldwijde vaccinatiecampagne over “de grootste misdaad ooit tegen de menselijkheid.”

Kaartenhuis

Ze laat het coronadossier niet los. Onlangs zei ze over het onderzoek van de openbaar aanklager van de EU naar het aankoopbeleid van de Pfizervaccins dat “hun kaartenhuis ineen stort.” Daarmee doelde ze op de in haar ogen corrupte en ondoorzichtige wijze waarop de EU in samenspel met Big Pharma heeft gehandeld in de coronacrisis. In onderstaande toespraak van Anderson krijgt Rob Roos, Europees Parlementslid van JA21, overigens een shout-out.

Tegen tirannie

De Roemeense Cristian Terheș zit op een aantal gebieden op dezelfde lijn als Anderson. Hij is van mening dat burgers door de overheid de laatste jaren teveel beperkt worden in hun vrijheden. Hij moet niets hebben van Groene Vinkjes, QR-codes en andere controle-instrumenten.

In een recente tweet schrijft hij: ‘Kiezers moeten zich realiseren dat ze volksvertegenwoordigers moeten kiezen die de burgers dienen, in plaats van dat ze stemmen voor tirannen die hen onderdrukken. Degenen die de mensenrechten tijdens de pandemie hebben geschonden, moeten uit hun kantoor geschopt worden.’

Wereld in handen

Tot slot de Kroatische Mislav Kolakušić. Hij veroordeelt het coronabeleid scherp, legde de Canadese premier Justin Trudeau samen met collega Anderson het vuur aan de schenen, en waarschuwt voor de grootste investeringsfondsen ter wereld. In een doordringende video-opname legt hij de vinger op de zere plek: “De extreme verdeeldheid in de samenleving komt niet uit de lucht vallen maar wordt gefinancierd.”

Op 9 november j.l. zet hij de zaken wederom in perspectief: ‘Wie heerst er echt over de wereld en creëert pandemieën en oorlogen? Poetin? Biden? Xi? Of diegenen die de touwtjes in handen hebben van alle belangrijke bedrijven ter wereld en duizenden miljarden dollars verdienen?’ Hij sluit zijn tweet af met #BlackRock en #Vanguard, verwijzend naar twee van de drie allergrootste investeringsfondsen (State Street completeert het gezelschap).

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.