Zorgpersoneel België moet kiezen: vaccinatie of ontslag

Zorgpersoneel België moet kiezen: vaccinatie of ontslag

Zorgpersoneel in België krijgt tot 1 april 2022 de tijd om zich te laten vaccineren. Wie dat niet doet wordt ontslagen, vooralsnog met recht op een tijdelijke werkloosheidsuitkering. Vanaf 1 januari tot en met 31 maart moeten werknemers zich laten testen indien ze niet gevaccineerd zijn.

De federale regering maakte dit nieuws maandagavond bekend. Het voorstel moet vrijdag nog wel worden goedgekeurd door de ministerraad en de Raad van State. VRT Nieuws laat ook Margot Cloet aan het woord. Zij is van koepelorganisatie Zorgnet Icuro. De maatregel gaat haar niet ver genoeg: “Ik denk dat het echt wel nodig is om ook de werknemers met andere beroepen – voor iedereen die in de zorg werkt of je nu puur een zorgberoep uitoefent of niet – verplicht gevaccineerd moeten worden. Bij uitbreiding zou de hele bevolking verplicht moeten worden om zich te laten vaccineren.”

De maatregel past in een breder pakket aan ingrepen. Zo mogen werknemers nog maar een dag per week naar hun werkplek komen. Woensdag overleggen de zes regeringen van het land om te overleggen over de extra coronamaatregelen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.