Zwitserse ziekenhuizen geadviseerd om stroomverbruik te verminderen

Zwitserse ziekenhuizen geadviseerd om stroomverbruik te verminderen

Zwitserse medische instellingen zouden moeten overwegen het elektriciteitsverbruik te verminderen te midden van de verergerende energiecrisis, zei Bastian Schwark, hoofd van de energieafdeling van het Federale Bureau voor Nationale Economische Bevoorrading van het land.

“Ziekenhuizen zijn vrijgesteld van elektriciteits- en gasquota, maar ze kunnen wel overwegen hoe ze hun elektriciteitsverbruik kunnen verminderen”, vertelde Schwark woensdag aan de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung.

Hij voegde eraan toe dat zelfs in een kritieke industrie zoals de farmaceutische industrie, kostenbesparende maatregelen kunnen worden genomen zonder noemenswaardige productiebeperkingen.

“Momenteel vereist bijna elke branche uitzonderingen voor zichzelf. Maar dit is niet de juiste aanpak. In plaats daarvan zou elke industrie moeten nadenken over wat ze kan doen in een kritieke situatie,” zei Schwark, eraan toevoegend: “Dit kan bijvoorbeeld het verminderen van werkuren zijn. – [red: hoe moeten we dit zien, dat een operatie nog maar een uurtje mag duren, of dat we nog maar binnen bepaalde uurtjes een knobbeltje onderzocht mag worden?]

Als dit het elektriciteitsverbruik met nog eens 10-20% verlaagt, stellen we de invoering van quota uit.” – [red: is dit niet hetzelfde als een quotum?]

Noodplan

Vorige maand kondigde de Zwitserse Federale Raad aan dat het het aardgasverbruik in het land van oktober 2022 tot eind maart 2023 met 15% wil verminderen, vergeleken met het gemiddelde verbruik van de afgelopen vijf jaar. Het besluit werd uitgelegd als een poging om zich voor te bereiden op mogelijke verstoringen van de gasleveringen uit Rusland.

De Zwitserse autoriteiten hebben een noodplan ontwikkeld in het geval van een energiecrisis als de aardgas- en elektriciteitsvoorziening opraakt. Het plan omvat verschillende fasen, variërend van een bewustmakingscampagne met oproepen tot energiebesparing, zoals het uitschakelen van etalageverlichting en verwarming, tot het rantsoeneren van elektriciteit voor ongeveer 30.000 grote energieverbruikers.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.