D66 niet tevreden na halveren veestapel: “Honden en katten vervuilen ook”

D66 niet tevreden na halveren veestapel: “Honden en katten vervuilen ook”

  • 23/03/2023

D66-prominent Tjeerd de Groot heeft zich de laatste maanden ontpopt tot de hardliner wat betreft een radicaal en strikt stikfbeleid in Nederland. In een debat vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen deed De Groot opnieuw enkele bijzondere uitspraken. Zo stelde de D66’er dat naast veedieren ook honden en katten enorme vervuilers zijn . Volgens hem moet Den Haag ook kijken of er nog een toekomst is voor deze dieren. De opmerking kon rekenen op flink wat kritiek van PVV’er Alexander Kops.

Tijdens een verkiezingsdebat stelde De Groot: “Iedereen zal een bijdrage moeten leveren om die natuur beter te maken. Dan gaat het over de industrie, dan gaat het over de huishoudens. Dat gaat ook allemaal gebeuren. En natuurlijk als er honden zijn, en ook katten, want die willen ook wel eens flink huishouden in de natuur. Daar zul je met elkaar ook naar moeten kijken. Want het is iets wat we met elkaar doen en uiteindelijk doen we het voor ons zelf.”

De opmerking van De Groot kon rekenen op stevige hoon van de PVV. Zo stelde Alexander Kops dat “D66 knettergek is geworden”. “We weten allemaal dat D66 totaal van het padje af is, maar wat ik nu toch hoor. De heer De Groot heeft het letterlijk over katten en honden. Dus D66 wil van de boeren af, vanwege de uitstoot, de veestapel moet gehalveerd worden. Nu hoor ik D66 zelfs zeggen dat de katten en de honden eraan moeten geloven.” Waar eindigt dit?

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.