Journalist laat zien hoe belangrijk het is om als burger je rechten te kennen: “Ik mag hier filmen!” (video)

Journalist laat zien hoe belangrijk het is om als burger je rechten te kennen: “Ik mag hier filmen!” (video)

Sean Paul Reyes is onderzoeksjournalist en ‘constitutioneel activist’ en richtte het YouTube-kanaal Long Island Audit op, waarmee hij de aanhoudende schendingen van burgerrechten door ambtenaren in de Verenigde Staten aan het licht brengt. Hij wil hiermee het belang van educatie betreft je rechten benadrukken, omdat volgens hem veelal misbruik wordt gemaakt van de ‘onwetendheid’ van burgers.

Reyes ’test’ in zijn video’s met regelmaat of hij bepaalde rechten ook daadwerkelijk in de praktijk kan uitoefenen, en of ambtenaren zelf wel op de hoogte zijn van de geldende wetten.

In onderstaande video wordt op pijnlijke wijze duidelijk dat veel ambtenaren hun wetten niet kennen, of pas je rechten erkennen wanneer je deze zelf benoemt. Ook wordt duidelijk dat veel ambtenaren niet de burger maar de overheid dienen:

“Mede-liefhebbers van vrijheid, op 7 april 2022 oefende ik vreedzaam mijn 1st Amendment rights uit in de stad Nashville, Tennessee. Tijdens het verzamelen van informatie in het Davidson County Building, werd ik geconfronteerd met beveiliging die me vertelde dat filmen niet was toegestaan, maar me niet kon uitleggen waarom, toen het hem werd gevraagd.”

Uiteindelijk kwam de Davidson CountyClerk opdagen, die de leiding had over het gebouw. Zij vertelde Reyes dat ze contact zou opnemen met de juridische afdeling om na te vragen of hij daadwerkelijk het recht had om te filmen. Dit weerhield de bewakers er echter niet van om ondertussen toch te proberen zijn rechten te schenden. Tot dat hen op ongemakkelijke wijze de les werd gelezen door onverwachts bezoek van een Sergeant..

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.