Moeten fans van Boer Zoekt achter boeren staan?

Moeten fans van Boer Zoekt achter boeren staan?

‘Ik ga er vanuit dat dezelfde Boer Zoekt Vrouw fans nu met hart en ziel achter de boeren staan.’ Dat twittert Fiona Zwart naar aanleiding van de boerenprotesten van de afgelopen weken. Boeren steunen doe je in goede en slechte tijden.

Wel de lusten, niet de lasten? Jarenlang zaten miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd. Ze hoopten dat boer Koos, Willem of Gerrit na jaren van stug en alleen doorwerken dan toch eindelijk ook de liefde zouden omarmen. Want hard werken is eerbiedwaardig, maar het leven heeft nog zoveel meer te bieden.

Drama en romantiek

Nu vele boeren het werk onmogelijk wordt gemaakt vanwege strenge (en ondoorzichtige) stikstofeisen, is voor sommigen de lol eraf. Want de melk ligt niet meer in de supermarkt, en de autorit naar het werk duurt plotseling twee keer zo lang. Nu de editors van het entertainmentprogramma weg zijn maakt de romantiek plaats voor drama. Waar liggen de grenzen van solidariteit en sympathie voor het Nederlandse volk nu?

Voormalig Café Weltschmerz interviewster Fiona Zwart vindt dat de boeren in goede tijden maar ook in slechte tijden onze steun verdienen: ‘Nog niet zo lang geleden was “Boer zoekt vrouw” hét programma van ons land met Yvon Jaspers als nationale heldin. Ik ga er vanuit dat dezelfde Boer Zoekt Vrouw fans nu met hart en ziel achter de boeren staan, al is het met een havermelk-cappuccino in de hand.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.