Adjiedj Bakas interviewt Mark Jansen; Google neemt haar verantwoordelijkheid

Mark Jansen is hoofd communicatie bij Google voor de Benelux. Adjiedj Bakas spreekt met hem over de toekomst van het internet en de rol van Google.
Google-Afbeeldingen-resultaat-voor-http___www.egoweblog.nl_wp-content_uploads_2009_12_google-goggles.jpg-1

Ondersteun Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13

Hoe gaat internet de economie veranderen en wat is de rol van Nederland daarbij. Nederland heeft volgens Jansen een voorsprong, omdat het altijd over de grenzen kijkt en veranderingen omarmt. Toch zijn er nog “achterblijvers” voornamelijk onder MKB ‘ers en ZZP’ers. Om bij die groep de achterstand weg te nemen heeft Google een aantal programma’s ontwikkelt en gaat zij daarvoor het land in. Jansen geeft legio voorbeelden.
Verder ook nog over: microkredieten, de initiatieven en samenwerkingen met diverse organisaties, investeringen in trainingen, hulp aan start-ups en de sponsoring van nieuwe media, de toename van datacentra’s, de spin-off van investeringen in Groningen, fysieke winkels en webwinkels, Nieuwe journalistiek en media, privacy en scholing voor digitale vaardigheden bij kinderen.


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.