Achter Zondag met Lubach zit geen politieke filosofie; Esther van Fenema en Diederik Smit

Over boeken; “Ik ben een betere verzamelaar dan een lezer”.
“Het is belangrijk dat je naast het volgen van het nieuws je ook met zwaardere onderwerpen bezighoud.”

Smit is een duizendpoot cabaretier en zoon van een Maastrichtse predikant.
Hij studeerde Nederlands in Antwerpen. Na het winnen van de cabaretprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival stopte hij met zijn studie en ging op theatertournee. Hij noemt zichzelf een conservatief cabaretier door zich te onderscheiden van collega’s die volgens hem linkse maatschappijkritiek brengen.
Als schrijver werkt Smit voor het satirische online nieuwsmagazine De Speld, waarin hij samen met anderen nieuws en situaties uit het dagelijks leven verwerkt tot absurdistische artikelen. Zijn columns verschijnen in diverse kranten, waaronder de Volkskrant en het Brabants Dagblad.
Smit sloot dagelijks het EO-radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken af met een column. Voor WNL presenteerde Smit van september 2010 tot juni 2012 elke dinsdagnacht op Radio 1 Globaal Nieuws van De Speld. Van 2012 tot januari 2015 presenteerde hij deze rubriek tweemaal per week bij Rick in de Morgen bij Radio Veronica. Sinds november 2014 is hij de stem van de rubriek De Speld in het praatprogramma Pauw.
In 2011 verzorgde hij een mini-oudejaarsconference voor NOS op 3. In 2012 maakte hij bij Humor TV vijf afleveringen van Studio Televisie TV, ‘over ambitie en geweld’. Daarnaast leverde hij bijdragen aan onder meer het televisieprogramma Zondag met Lubach en de satirische rubriek ‘Je mist meer dan je ziet’ van De Wereld Draait Door. Hij won in 2015 de zomerserie van het spelprogramma De Slimste Mens.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.