Ad Verbrugge interviewt Peter van ’t Hof; De staat van het onderwijs 4

U kunt hier Beter Onderwijs Nederland ondersteunen

U kunt hier Café Weltschmerz ondersteunen

Peter van t’ Hof was 14 jaar directeur/bestuurder van de Godelinde Schoolvereniging in Hilversum…een één-pitter, van 1996 tot 2002 was hij directeur van de Hollandse school Limited in Singapore en daarvoor sinds 1980 hoofd der school en directeur op diverse scholen voor openbaar onderwijs in Zwijndrecht. Totaal 43 jaar was goed onderwijs zijn grote passie. Momenteel werkt hij interim voor verschillende onderwijsorganisaties.
2004-02-17 07:37:25 NLD-20040206-ROTTERDAM: Erasmus Universiteit.Schoolbord met hand en krijt, leerkracht.ANPFOTO KOEN SUYK
In het gesprek met Ad Verbrugge staan de veranderingen van het Basisonderwijs in de afgelopen 40 jaar centraal. Hoe was het en waar staan we nu? Wat is goed, wat kan en wat moet beter?
De vak-didactiek, het pedagogische- en het kennis component waren in de 70 ‘er jaren sterker vertegenwoordigd. Als directeur van de school heeft Van t’Hof de bureaucratisering van zich af weten te houden. Door afwegingen te maken over de effectiviteit voor de leerlingen besloot hij al of niet daar aan mee te werken. Hij trok daarbij heel duidelijk zijn eigen plan en negeerde daarbij de inspectie.
Het gesprek gaat over de dominante rol van de inspectie met haar bureaucratie en de invloed op het onderwijs. Verder over kinderen die buiten de boot vallen door ontoereikend onderwijs.

Voel de urgentie en ondersteun Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13

 
 
Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.