Ad Verbrugge met Frank Miedema; De staat van het onderwijs 7

Over de patronen van fraude in de wetenschap!

Frank Miedema is één van de initiatiefnemers van Science in Transition. De initiatiefnemers van Science in Transition menen dat het wetenschappelijke systeem moet veranderen. Miedema is hoogleraar Immunologie van AIDS en decaan aan de UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht.
maxresdefault2-1024x576
In dit gesprek met Ad Verbrugge spreekt Miedema vanuit zijn rol als initiatiefnemer van Science in Transition over het het onderzoek naar de elementen die lijden tot de fraude in de wetenschap. Zijn de bekende gevallen van wetenschappelijke fraude slechts incidenten of is er meer aan de hand? In 2013 organiseerde hij 3 workshops met collega wetenschappers, waarin zij de dynamiek van het wetenschappelijke systeem tegen het licht hielden. Het blijkt dat het beloningssysteem dat wetenschappelijke keuzes vooral gemaakt worden om de reputatie te vergroten…….

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.