Adjiedj Bakas, Rob Creemers en Wim de Ridder; twee trendwatchers en een futuroloog 1

DEEL 1

Hoe kwetsbaar zijn toekomst scenario’s?

BakasDeRidderCreemers

Een donatie aan Café Weltschmerz is een aandeel in een andere toekomst. Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Het boek ‘Leven zonder Olie’ van trendwatcher Adjiedj Bakas en trend en ICT industry watcher Rob Creemers ‘Leven zonder Olie’, werd in september 2007 gepresenteerd op het hoofdkantoor van Shell Nederland. In het boek beschreven de auteurs zeven megatrends op het gebied van energie en klimaat, de twee kanten van dezelfde medaille.
Bakas en Creemers relateerden de megatrends aan een drietal toekomstscenario’s voor energiegebruik, natuur en vervoer, en hoe de nieuwe energie-economie eruit zal gaan zien in de komende decennia.
Beide heren moeten nu, anno 2016 constateren dat hun scenario’s op geen enkel punt uitkwamen. De prijs van olie maakte een andere beweging dan voorspeld en haalde onlangs een diepte record van 30 dollar. De scenario’s voor de toekomst moeten opnieuw geschreven worden.
Hoogleraar futuroloog Wim de Ridder, die als kritisch adviseur betrokken was tijdens de samenstelling van ‘Leven zonder Olie’ bleek op alle punten gelijk gekregen te hebben.
De drie heren spreken over een professionele misser!


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.