Ancilla Tilia & Rejo Zenger; We moeten nadenken hoe we Drones gebruiken

Er moet meer openheid komen over het gebruik!

Rejo Zenger houdt zich bezig met de bescherming van vrijheid van meningsuiting, bewegingsvrijheid en privacy. Hij werkt bij digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom. Daarnaast doet hij onderzoeken naar nieuwe technologieën  in combinatie met privacy. Hij doet onderzoek naar het dronebeleid en of de politie als wetshandhaver zelf de wet naleeft.
Politie-drone
In dit gesprek van Ancilla Tilia gaat het vooral over de toepassing van Drones en de regelgeving die nu in ontwikkeling is. Politie en defensie werken samen bij het gebruik van Drones. Dit gebeurd echter zonder dat hier wetgeving of regels voor bestaan. De privacy van de burger staat onder druk. Zenger probeert via de WOB de achtergrond van het gebruik van Drones door de overheid boven water te krijgen. Het is volgens Zenger nodig dat hier openheid over komt. Een voorbeeld; twee jaar geleden vloog iedere derde dag een Drone van het leger boven het land op verzoek van de politie. Na het WOB verzoek bleek dat overheid loog over het aantal vluchten; 10 vluchten i.p.v. 120. De redenen van de inzet van Drones worden ook door de overheid geheim gehouden. Dat is volgens Zenger achteraf gezien vaak moeilijk te verdedigen. We moeten volgens Zenger heel goed gaan nadenken hoe de ontwikkeling van Drones zich zal voortzetten en onder welke voorwaarden we het willen gaan gebruiken.

Voel de urgentie en doneer Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13  

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.