Bestaat er nog academische vrijheid als het om de MH17 gaat?; Stan van Houcke met Kees van der Pijl

Bestaat er nog academische vrijheid als het ook om de NAVO gaat?
Toen bekend werd dat de Engelse versie van het boek ‘Flight MH17, Ukraine and the new Cold War: Prism of Disaster’ van Kees van der Pijl zou verschijnen bij de Britse uitgeverij Manchester University Press, werd vanuit Kiev een campagne gestart op sociale media om publicatie tegen te houden. Hoewel het boek nog niet ter inzage was geweest wisten critici al te melden dat het hier ging om ‘an amateurish, non-academic collection of blatant lies that should not be published’(A. Shekhovtsov op Twitter). De verwikkelingen die hieruit zijn voortgevloeid vormen het thema van een gesprek dat Stan van Houcke hield met de schrijver.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]
 
 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.