Bits of Freedom, over privacy en security; Yuri van Geest en Hans de Zwart

Privacy is een voorwaarde voor een rechtstaat en het democratisch handelen. De grootste schendingen vindt je daar waar de overheid het minste te vertrouwen is. We leerden van Edward Snowden dat de afluistertechnologie van de Amerikanen en Britten zeer heftig is.


Bits of Freedom is een stichting die opkomt voor de privacy rechten en de publicatievrijheid van de burger en bestaat inmiddels 15 jaar. De digitale technologie geeft burgers grote vrijheid, maar tegelijk geeft het de overheid en het bedrijfsleven ook vergaande controlemogelijkheden. Door de vervagende grenzen tussen publieke, private en privéruimte staat de vrijheid van burgers steeds verder onder druk.
15 jaar geleden probeerden Bits of Freedom de beïnvloeding van het internet te beschermen tegen de overheid. Inmiddels beschermen organisaties als BOF de fundamentele mensenrechten tegen de oprukkende technologie. De interacties binnen de samenleving worden tegenwoordig bijna altijd geintermedieerd door een derde partij; meestal bedrijven uit Silicon Valley. (YouTube, Netflix, Twitter, Whatsapp, Facebook, linkedin, WordPress, Soundcloud) Al deze partijen weten precies wat we willen, wat we kijken, wat we doen en wanneer. Het sluipende, opdringende vermogen van bedrijven als Facebook en Google die onze aandacht manipuleren, maken het lastig om nog een onafhankelijk denker te zijn…….

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies:Bitcoin 1KiNiBFCYTQeXChtAYMHqfSeQ91jEVoeve; Ether 0x0111c80bdf8e1eee49a7c46bd134532f787dd852; Litecoin Lg11FwbnesVa7q2swjGgttbuHaX5EKAPoz
 

 
[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.