Boris van de Ven interviewt Tom Six; “Nederlandse filmmakers zijn een soort junks van het filmfonds”

centipede_1_large

Een donatie aan Café Weltschmerz is een aandeel in een andere toekomst.

Six begon zijn carrière als regisseur bij het televisieprogramma Big Brother. Vanaf 2004 schreef en regisseerde hij films als Gay, Honeyz, I Love Dries en meer recentelijk de controversiële horrorfilms The Human Centipede (First Sequence) en The Human Centipede II (Full Sequence). Deze laatste film kwam in het nieuws toen de British Board of Film Classification niet toestond dat deze film in het Verenigd Koninkrijk in de bioscoop of op dvd te zien zou zijn. Na het doen van 32 aanpassingen en het knippen van 2 minuten en 37 seconden uit de film kreeg deze alsnog goedkeuring voor 18 jaar en ouder. De trilogie werd in 2015 afgesloten met The Human Centipede III (Final Sequence).

Tom Six is op dit moment bezig met een nieuwe film, genaamd “The Onania Club”. Er is nog geen info hierover bekend, maar het zal volgens hem wederom een film worden die gaat choqueren.
Het gesprek met Boris van de Ven gaat over de achtergrond van zijn succesvolle filmreeks The Human Centipede en de Nederlandse filmindustrie.

Podcast

Een donatie aan Café Weltschmerz is een aandeel in een andere toekomst.

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.