Boris van de Ven spreekt met Ate de Jong; ‘Hollywood is hard, maar fair’

Een uitgebreid introductiegesprek met Ate de Jong over de internationale filmindustrie. Vanaf juni 2016 zal Ate een reeks afleveringen voor Café Weltschmerz maken over de Nederlandse situatie van deze industrie.
atedejong
Ate de Jong (Aardenburg, 1953) is een Nederlands filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.
De Jong regisseerde in het verleden zowel Nederlandse, Duitse, Britse als Amerikaanse films en series, waaronder Drop Dead Fred (met Rik Mayall), Highway to Hell en In de schaduw van de overwinning. In 1987 regisseerde hij de aflevering “Missing Hours” van de Amerikaanse politieserie Miami Vice. Ook schreef hij het scenario voor Een Maand Later. In 1998 richtte hij met Jeroen Krabbé en Edwin de Vries de filmproductiemaatschappij Mulholland Pictures op.
De laatste jaren is De Jong actief als (co-)producent van onder andere Left Luggage (1998), Enigma, The Discovery of Heaven (2001) en Zomerhitte. Op 20 december 2012 verscheen de door De Jong geregisseerde film Het bombardement. In 2014 werd de thriller Deadly Virtues: Love.Honour.Obey. rechtstreeks op DVD uitgebracht, zonder vertoning in Nederlandse bioscopen.

Een donatie aan CAFÉ WELTSCHMERZ is een aandeel in een betere samenleving. Ondersteun Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.