Bram Bakker interviewt Esther Fenema; Een slavernij van richtlijnen

Twee psychiaters interviewen elkaar. In deel 2 interviewt Bram Bakker, Esther van Fenema. Naast psychiater is zij ook professioneel violist. Ze verteld over haar keuze voor de psychiatrie en haar relatie met muziek. Verder gaat het gesprek over het vak van Psychiater. Over de richtlijnen in de psychiatrie die de behandeling bepalen. Wel of geen pil bij een depressie is een levensbedreigend risico, maar stelt Esther: “We zijn toch geen slaven van een richtlijn?”
Esther en Bram
“Richtlijnen kunnen tot de dood leiden, omdat er geen moed wordt getoond om verder te kijken!” “De meeste artsen zijn maar voor een ding bang en dat is het tuchtcollege!” “Het vak is gejuridiseerd; stroomde vol met managers die niets over het vak weten maar er veel over te zeggen hebben”. “Veel verwijtbaar leed komt voort uit het begrip vrijheid. We moeten gaan nadenken of we niet meer grenzen moeten gaan stellen” “De samenleving zit meer dan ooit aan de psychofarmaca, maar is dat een bewijs dat het goed gaat, of juist niet?” “Ideaal is dat je teruggaat naar kleinere samenlevingen in een hedendaagse vorm.”

Ondersteun ook Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.