Café Weltschmerz Live! met Sven Hulleman en Ruben Munsterman 26 oktober 2017

Op donderdag 26 oktober 2017 spraken Sven Hulleman en Ruben Munsterman in Café Weltschmerz Live! met gasten en publiek over vastgoed, cultuur, psychologie, onderwijs en politiek. Het was een bijzondere avond waar toeschouwers een inkijkje kregen in de entourage van Café Weltschmerz.
Gast Steven
Onroerend goed in Amsterdam versus gebrek aan betaalbare woningen. Steven Lenderink is onroerendgoed handelaar uit Amsterdam en heeft grote kritiek op de gemeentelijke huisvestings- politiek en de coöperaties. Er zijn geen woningen voor de middenklassen en daarmee verdwijnt o.a. ook de inzetkracht van de hulpverlening.


Gast Ruben
Ruben is psycholoog en als gast aanwezig. Hij is mateloos geïnteresseerd in het financiële stelsel.  Volgens hem zijn bijna alle problemen in onze samenleving te herleiden tot ons financiële stelsel. Of is het juist andersom……?

Gast Inez
Inez is jazzzangeres en ziet Amsterdam cultureel afglijden. Cultuur is geïnstitutionaliseerd. Het conservatorium is wereldwijd beroemd en levert internationale musici af. In Amsterdam zelf zijn ze niet te horen. De stad kent een overdaad aan grote events, maar de kleinschaligheid en intimiteit is niet meer aanwezig. Is dat het einde van een cyclus….?

Gast Veerle
Veerle is aanwezig als gast en merkte op dat er weinig tot geen activisme is in Nederland. Er is zoveel aan de hand, we worden continu overspoeld met allerhande problemen dat mijn generatie geen uitdaging voelt, daar wat aan te kunnen doen. Het hoger onderwijs in Nederland is volgens haar uitgehold. Maar begint het activisme bij het onderwijs?

Gast Bastiaan
Bastiaan Hakse, is ‎Master Student International Relations Leiden University en hoopt binnenkort voorzitter van de JFVD, de politieke jongerenorganisatie van Forum voor Democratie te worden. Een gesprek o.a. over een nieuwe politiek.

Deze eerste serie Café Weltschmerz Live! is opgenomen in Café Het Geveltje in Amsterdam. De volgende opnamedagen zijn op donderdag 9 en 23 november 2017 vanaf 19.30 uur, opnieuw met Sven Hulleman en Ruben Munsterman. Wilt u deze opnamen bijwonen? Meld u aan per e-mail; productieweltschmerz@gmail.com.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.