Cultuur volgens Thierry Baudet; Met Paul Cliteur en Geerten Waling

“We lijden aan een culturele auto-immuunziekte. Het wij-zij denken wordt ervaren als een enorm probleem”.

Thierry Baudet als: politiek filosoof, romancier, en muziekcriticus. Een eerder interview van Baudet bij Café Weltschmerz met Erik de Vlieger ging toen bijna uitsluitend over de politiek. Een herkansing nu door Paul Cliteur en Geerten Waling om de bronnen van Thierry Baudet die we nog niet goed kennen te leren kennen.

Het gesprek gaat over zijn culturele opvattingen en de bronnen van zijn politieke visie.
“De Natiestaat wordt al sinds decennia uitgehold. We lijden aan een culturele auto-immuunziekte en missen de wil om te leven. Ik ben zelf van een cultuurpessimist, een elitepessimist geworden. Er blijken veel mensen vitaal te zijn om de cultuur te willen beschermen. Het zijn alleen de leden van het partijkartel die zijn geïnfecteerd met een cultuur marxistisch, oikofoob denken.”
Baudet vindt wel dat de elite moet worden vervangen, maar pleit niet voor geweld. “Iedere samenleving heeft een bovenlaag. Een kleine groep mensen die veel beslissingen nemen. Die huidige elite lijdt aan een geestesziekte………..

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

 


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.