De bovenheidsklasse en zieligheidsindustrie; Sid Lukkassen en Wim van Rooy

De bovenheidsklasse, zieligheidsindustrie, pampercultuur en cultuurmarxisme.

Wim van Rooy startte zeventien jaar geleden een uitputtende studie naar de islam. Inmiddels ergert hij zich aan wat hij noemt de Westerse “pampercultuur”. Dit wil zeggen dat de Westerse schuldcultuur haaks staat op de schaamtecultuur van de islam. De islam ziet zichzelf als vervolmaking van de drie Abrahamistische monotheïstisch religies, verklaart Van Rooy, doch tegelijk liggen moslims achter in de vaart der volkeren. Dit leidt tot ernstige spanningen, die niet te begrijpen zijn door naar louter sociaal-economische oorzaken te kijken. Ondertussen moest Van Rooy zich door een grote maatschappelijke weerstand heen bijten om zijn werk te kunnen uitgeven.
maxresdefault-1024x576
In dit begeesterende gesprek gaat het over het libido sciendi – de wil tot weten – over het cultuurmarxisme en de hoogmoedige onwil van de huidige maatschappelijke bovenklasse om te leren van de val van eerdere beschavingen. Ook Aleksandr Dugin en de zieligheidsindustrie komen nog voorbij.

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

 


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.