‘De Derde Kamer’; Dennis Honing en Laurens van Doorn

Student Laurens van Doorn meldde zich in de onderstaande e-mail met een interessant idee;
Beste Café Weltschmerz,
Mijn naam is Laurens van Doorn en ik ben een 2e jaar bachelor student aan het Erasmus University College in Rotterdam en ben mij aan het specialiseren op de gebieden van politieke filosofie, economie en internationale relaties.
Ik wil deze kennis en vaardigheden gebruiken om een nieuwe politieke partij te beginnen met het doel om het heersende paradigma in de politiek naar een nieuw niveau te brengen. In plaats van jezelf als politieke partij een label opdrukken om “links” of “rechts” te zijn moet je er voor zorgen dat je een institutioneel framework neerlegt waarin het klassieke poldermodel in een nieuw jasje geperfectioneerd kan worden, en dat liberaal en sociaal beleid in de juiste balans zijn doormiddel van constructief debat.
Naar mijn idee is het beste model hiervoor het oprichten van een derde kamer. Deze kamer kent geen vaste representatie maar is een plek voor ministeries, de minister-president en parlementariërs om in directe debatten te gaan met de belangengroepen van het wetsvoorstel of rapport die de ministeries produceren en presenteren.
Het verwachte en gehoopte effect hiervan is dat er dan naast de politici in de rest van wat er omgaat in de Staten-Generaal die zichzelf vooral bezighouden met theaterstukjes als salonsocialisme of “radicaalliberaal” om hun achterban tevreden te houden er EIN-DE-LIJK weer ruimte komt voor het rationele, inclusieve, multilaterale overleg.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.