De DWARSE idealen binnen GroenLinks; Boris van der Ham en Bas van Weegberg

De geloofwaardigheid van de politiek is tot het nulpunt gedaald. Hoe zit dat nu met de jongerenbewegingen van de grote partijen?


Waar komt de motivatie bij jongerenbewegingen vandaan, welke politieke waarden streven ze na en wat is hun invloed? Café Weltschmerz vroeg oud D’66 parlementariër Boris van der Ham dit uit te zoeken.
In hoeverre worstelt een organisatie als DWARS met de organisatiestructuur (partijdiscipline) van GroenLinks? Volgens Weegberg staan de idealen wel vast maar de standpunten verschillen nogal eens. Ook de Amerikaanse stijl van Jesse Klaver is een discussiepunt zowel binnen GroenLinks als binnen DWARS. Sinds juni 2017 is Bas van Weegberg voorzitter van DWARS, de jongerenbeweging van GroenLinks. Een interview met Boris van der Ham (in het verleden zelf voorzitter van de jongerenbeweging van D’66).

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; scrol naar benedenBitcoin 1KiNiBFCYTQeXChtAYMHqfSeQ91jEVoeve; Ether 0x0111c80bdf8e1eee49a7c46bd134532f787dd852; Litecoin Lg11FwbnesVa7q2swjGgttbuHaX5EKAPoz

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.