De geschiedenis van wreedheden en terreur; Hans Moll met Hans Goedkoop

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

“De vraag is altijd wie de boosdoener is in de strijd. Was het onafhankelijkheidsstreven van de Indonesiërs het kwaad of de politionele reacties daarop?”


Wreedheid als historisch begrip verdient aandacht, vindt Hans Moll. Dit gesprek met TV-historicus Hans Goedkoop gaat o.a. over de wreedheden en motieven achter de politionele acties in Indonesië, over Tjingtjangen het wapen van de machteloze eenling, over Kapitein Westerling, de slavernij, Van Heuts, Israël, IS, Zuid Afrika, Hutsies en Tutsies, de Arabische staten en over Churchill.
Hans Goedkoop is een Nederlands historicus en literatuurcriticus. Hij is bekend als presentator van Andere Tijden, het geschiedenisprogramma van de NTR en VPRO.
Goedkoop werkte voor de Haagse Post en tussen 1991 tot 1995 voor diverse televisieprogramma’s van de VPRO. Sinds 1995 schrijft hij voor NRC Handelsblad over Nederlandse literatuur. Hij promoveerde cum laude in 1996 op de biografie van Herman Heijermans, Geluk en kreeg hiervoor ook de Henriëtte de Beaufort-prijs en de Dordtprijs voor de biografie.
Goedkoop werkt momenteel aan een biografie van Renate Rubinstein.

 


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.