De Nationale Blockchain Coalitie; Wouter Constant en Frans van Ette

De techniek achter de digitale munt is de blockchain technologie, die volgens deskundigen ook andere grote mogelijkheden heeft. Om dat in kaart te brengen is er in Nederland de Nationale Blockchain Coalitie opgericht.

 
In dit gesprek met Frans van Ette, worden het ontstaan, doel, gedachte en werking achter de Nationale Blockchain coalitie besproken. Deze coalitie is een publiek/private samenwerking waarin o.a. ministeries, universiteiten, banken en verzekeraars samen het potentieel van blockchain technologie verkennen. Verder vormt dit gesprek een inleiding voor een serie gesprekken waarin zaken als digitale identiteit, machtsverhoudingen bij keuzes in technologische innovatie en de mogelijke fundamentele veranderingen in onze maatschappij als gevolg van deze technologie, aan de orde worden gesteld. Frans van Ette is econoom en werkzaam bij de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO). Vanuit TNO is hij werkzaam als coördinator van de Nationale Blockchain Coalitie.
Help Café Weltschmerz mogelijk te maken met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer/


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.