De nucleaire potloodventer Noord-Korea; Laszlo Marácz en Sico van der Meer

“Als het regime ten val zal komen in Noord-Korea, wat ga je met die 25 miljoen gehersenspoelde mensen doen?”


 
Noord-Korea voerde een zesde nucleaire test uit. De internationale gemeenschap veroordeelt de provocaties van het totalitaire regime van Kim Jong-un maar vertoont (vooralsnog) geen eenheid in hoe zij hierop dient te reageren.
De Verenigde Staten onder leiding van Donald Trump lijken uit te zijn op een implosie van Noord-Korea door het opleggen van een handelsembargo waardoor het land zonder olie komt te zitten. China heeft echter laten weten dat door een dergelijk embargo haar eigen belangen in gevaar zullen komen en zint, net als Rusland, op verdere onderhandelingen met het regime.
Volgens Sico van der Meer, Noord-Korea kenner verbonden aan het Clingendael Instituut weten Kim Jong-un en zijn voorgangers de internationale grootmachten al decennia tegen elkaar uit te spelen en is dat een van de redenen waarom de Kim-dynastie aan de macht heeft kunnen blijven – ondanks de toenemende nucleaire dreiging en evidente mensenrechtenschendingen.
Aan Laszlo Marácz vertelt Sico van der Meer in Café Weltschmerz over de geschiedenis van Noord-Korea en hoe de Kim-dynastie het land sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in een wurggreep houdt: “Het systeem en de elite van Noord-Korea zijn gebaat bij het voortbestaan van de Kim-dynastie.”
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; scrol naar benedenBitcoin 1KiNiBFCYTQeXChtAYMHqfSeQ91jEVoeve; Ether 0x0111c80bdf8e1eee49a7c46bd134532f787dd852; Litecoin Lg11FwbnesVa7q2swjGgttbuHaX5EKAPoz

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.