Pleidooi voor een nieuwe menselijkheid ; Sven Hulleman en Mikkel Hofstee

Het boek ‘Oermens 2.0’ is een pleidooi om onze menselijkheid terug te vinden in een tijd waar ‘vooruitgang’ deze met voeten betreedt. “Het boek is een pleidooi om dichter bij ons zelf en onze natuur te komen en de vooruitgang voor ons te laten werken.”
Mikkel Hofstee laat met zijn boek Oermens 2.0 zien dat we niet zijn gemaakt voor onze moderne manier van leven. “Onze oeroude genen worstelen met alledaagse verleidingen en daar worden we doodongelukkig van. Stress, van oudsher onze reactie op gevaar, is nu een van de grootste killers op aarde omdat we altijd “”aan’ staan.” Hofstee verwondert zich al jaren over hoe we als mens omgaan met de huidige tijd. “We kunnen moeilijk weerstand bieden aan de verleidingen van het leven.” Met verleidingen bedoel hij zaken als: tv kijken, weinig bewegen, vet en zoet eten, alcohol, drugs, medicatie, te veel informatie via je telefoon krijgen en chronische stress. De drang om er bij te horen en mee te doen is groot. Onze oeroude genen kunnen hier geen weerstand tegen bieden.”
“Oermens 2.0 is een pleidooi om dichter bij ons zelf en onze natuur te komen en de vooruitgang voor ons te laten werken.”
Mikkel Hofstee heeft als uitwisselingsstudent in Japan gezeten. Vervolgens studeerde hij bestuurskunde in Leiden en heeft hij voor de ABN AMRO in London en Johannesburg gewerkt. Sinds 2003 is hij als oprichter, mede-eigenaar van Lifeguard. Nu schreef hij het opmerkelijke boek, Oermens 2.0

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.