De spookrijder en vooruitgangsoptimist; Coen de Jong en Simon Rozendaal

Simon Rozendaal is een tegendraads wetenschapsjournalist die op een Bèta manier naar de wereld kijkt. Er volgens hem is een groot gebrek aan Bèta’s in Nederland. Volgens cijfers van OECD; 1 op de 5 studenten doen in Nederland een Bèta studie.
Rozendaal schrijft met grote regelmaat of het milieu en klimaat en staat vaak lijnrecht tegenover de gangbare ideeën van de milieu beweging. Rozendaal studeerde in de 1970 organische scheikunde in Delft, was toen lid van Milieudefensie en voelde zich zeer betrokken bij de enorme luchtvervuiling die toen massaal ter discussie kwam. Vanuit die betrokkenheid kwam hij in 1977 als wetenschapsjournalist bij NRC handelsblad waar hij regelmatig over de luchtvervuiling schreef. In de jaren ’80 kwam hij er achter dat er een spectaculaire daling van de luchtvervuiling optrad. Het verbaasde hem dat er in de mainstream niet over gesproken of geschreven werd……….
Simon Rozendaal studeerde scheikunde in Delft en werkte vervolgens bij NRC Handelsblad, waarvoor hij de wetenschapsbijlage opzette. Hij ontving in 1979 voor zijn werk de Glaxo-award. Sinds 1986 is hij wetenschapsredacteur van Elsevier. Rozendaal is erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging. Hij presenteerde op televisie een aantal wetenschapsprogramma’s en schreef een aantal boeken, waaronder Het grootste lexicon van nutteloze feiten (met Hein Meijers), Het is mijn lijf, De mens, een dier en het Grote Goed Nieuws Boek.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.