De vrijheid van meningsuiting; Esther van Fenema met Theodor Holman

De hel dat zijn de anderen. De andere zien ons niet als object maar als subject. (Sartre)
“Ik wil een satirische Sartre zijn, maar zeker geen rolmodel, dat lijkt me afschuwelijk. Daar ben ik een te slecht mens voor.”


Esther van Fenema en Theodor Holman in gesprek over de politieke correctheid en intolerantie tussen de politieke uitersten.
Hoe komt het dat we in een paar decennia zo gruwelijk politiek correct met elkaar zijn geworden? We zijn nu in de problemen aan het raken door al die mensen die zo ontzettend deugen.
In de jaren 70 begon de politieke correctheid. De nieuwe generatie intellectuele elite in die jaren was in meerdere gradaties links. Alles werd een politieke keuze. Alles werd engagement. Engagement was voor existentialisten een noodzaak. Existentie gaat vooraf aan essentie. We zijn pas iets als we iets doen. We zijn gedwongen om te handelen en daarmee ook gedwongen om keuzes te maken. Dat bepaald ook onze vrijheid. Engagement is dat je die vrijheid bevecht en je daar niet aan onttrekt.

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; scrol naar benedenBitcoin 1KiNiBFCYTQeXChtAYMHqfSeQ91jEVoeve; Ether 0x0111c80bdf8e1eee49a7c46bd134532f787dd852; Litecoin Lg11FwbnesVa7q2swjGgttbuHaX5EKAPoz

 
[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.