Digitale identiteit en de valse werkelijkheid; Wouter Constant en André Kok

Digitale identiteit wordt een steeds belangrijker vraagstuk binnen onze (digitale)samenleving. Naast het vele sociale en economische verkeer dat zich op het internet voltrekt, wordt de creatie van een valse werkelijkheid steeds eenvoudiger. Wie ben ik, en hoe maak ik dat kenbaar aan de ander? Encryptie technologie, wellicht binnen de kaders van een blockchain implementatie zouden een uitkomst kunnen bieden. Vanuit het ideaal van een zelf soevereine identiteit, waarbij de mens de uiteindelijke controle en zeggenschap heeft over zijn of haar (digitale)identiteit, onderzoekt de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens binnen de Nationale Blockchain Coalitie naar een oplossing. Hoe verhouden officiële en onofficiële identiteit tot elkaar? Hoe zelf soeverein kunnen we daadwerkelijk zijn? Welke rol heeft de Nederlandse overheid binnen dit globale vraagstuk? Welke techniek passen we toe en hoe verhoud zich dat tot de wettelijke kaders?
In een gesprek met André de Kok worden deze vraagstukken behandeld. De Kok is rijksarchitect voor de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en onderzoekt de mogelijke oplossingen voor dit digitale en globale identiteitsprobleem.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.