Door digitalisering wordt de mens weer dom; Arno Wellens en Cees van Lotringen

“Door digitalisering wordt de mens weer dom, de Verlichting wordt teniet gedaan”

Cees van Lotringen is journalist en schrijver. Hij studeerde in Amsterdam, Parijs en Bologna, werkte bij NRC Handelsblad en Het Financiële Dagblad en nam ontslag om in Duitsland voor diverse media het eenwordingsproces te verslaan. Hij heeft als correspondent gewerkt in Genève en Parijs en was hij adjunct-hoofdredacteur van het FD en hoofdredacteur-uitgever van de internetactiviteiten van de FD Mediagroep. Van Lotringen schrijft sinds 1995 boeken, waaronder de bestsellers ‘Het gedroomde paradijs, cultuurwijzer voor het Franse leven’, ‘Een van de jongens, verleiding en fraude in de top van ABN Amro’ en ‘Mister Euro, een biografie van Wim Duisenberg’. Van Lotringen is oprichter van het in 2014 gelanceerde Writers United, een uitgeverij die zich door betere begeleiding van auteurs, gerichtere marketing en hogere royalties voor auteurs van andere uitgeverijen wil onderscheiden.
rnbu1_zd
Arno Wellens heeft een opbeurend gesprek met Cees van Lotringen over de consequenties van de digitalisering o.a. voor de privacy.

De VVD gaat de verkiezingen winnen en Rut Meister wordt weer mooi premier. Hoe we dat weten? Zoekt u maar op LinkedIn naar VVD’ers. Het zijn allemaal social media-experts die de strijd gaan winnen, zo werkt de gedigitaliseerde samenleving tegenwoordig. Maar vreemd genoeg heeft dezelfde partij geen visie op de digitalisering zelf, die ze de overwinning gaat opleveren. Door deze digitalisering komt we in een soort Matrix-situatie terecht, waarin de mensheid binnen twee generaties als batterij voor de machines dient. Of denkt u aan het Terminator-scenario, waarbij Skynet een nucleaire holocaust uitlokt. Zoiets.

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw steun hard nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.